Grootste klimaatdemonstratie ooit op 6 november

Nieuws | Thema: Algemeen

september 23, 2021

Grootste klimaatdemonstratie ooit op 6 november

De Klimaatcrisis Coalitie organiseert op 6 november 2021 de grootste klimaatdemonstratie ooit in Nederland. Met het protest roepen ze het kabinet op om ambitieuze, eerlijke klimaatplannen te maken voor een leefbare toekomst.

De demonstratie vindt plaats tijdens de COP26 in Glasgow, de VN-klimaattop waar landen samenkomen om te praten over het tegengaan van klimaatopwarming. De gevolgen van klimaatontwrichting zijn wereldwijd voelbaar: overstromingen, bosbranden en hongersnoden teisteren de wereld en worden extremer.

Over de hele wereld vinden demonstraties plaats om regeringen op te roepen tot meer actie.

Meer mensen dan ooit

Het draagvlak voor ambitieus klimaatbeleid groeit in Nederland, maar de overheid doet hier vooralsnog te weinig mee. De Nederlandse klimaatdoelen blijven achter bij onze buurlanden en een nieuw kabinet dat vooruitstrevende stappen kan zetten, laat lang op zich wachten.

Sytze Fortuin (15 jaar), woordvoerder van de Klimaatcrisis Coalitie: “Ik ben klaar met het uitstel- en schouderophaalbeleid van de politiek. De wereld en onze toekomst worden kapotgemaakt om op de korte termijn een paar lobbyisten blij te maken. Daar hebben we gewoon helemaal genoeg van.”

Klimaatcrisis Coalitie

De Klimaatcrisis Coalitie verwacht dat er op 6 november meer mensen dan ooit zullen deelnemen aan de klimaatdemonstratie in Amsterdam, waaronder veel jongeren.

De Klimaatcrisis Coalitie is een samenwerkingsverband van Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, Grootouders voor het Klimaat en Code Rood en wordt gesteund door tientallen andere organisaties, waaronder de Natuur en Milieufederaties en de Brabantse Milieufederatie.

Bron: Klimaatcrisis Coalitie

JE HOEFT NIETS TE MISSEN
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!