Heel Helmond bloeit met steun van het BMF Activiteitenfonds

Nieuws | Thema: Natuur & Landschap

oktober 20, 2023

Heel Helmond bloeit met steun van het BMF Activiteitenfonds

30 september hebben ruim 70 vrijwilligers de mouwen opgestroopt in de gemeente Helmond. Op wel 50 locaties hebben ze inheems bloemzaad ingezaaid. Nu is het uitkijken naar het voorjaar: dan kunnen alle wandelaars en fietsers genieten van de prachtige, kleurrijke bloembermen langs de route van het Rondje Helmond.

De coördinatoren waren al om 10:00 op de been om de locaties voor te bereiden. Met precisie gingen ze aan de slag met de mengels: 25 gram zaad, gemengd met een emmertje zand, precies genoeg voor 25 m2 berm.  Een half uurtje later werden ze versterkt door ruim 60 vrijwilligers. Ook wethouder Arno Bonte en klimaatburgemeester Brigitte van de Koevering hielpen enthousiast een handje mee. Met een vrolijk zonnetje op de rug ging iedereen met goede moed aan de slag.

Ook de kleinste inwoners van Helmond hielpen een handje mee!

Reacties uit de buurt

Het vooruitzicht op weelderige bloemperken in plaats van net, kort gemaaid gras maakte wel wat los bij de buurtbewoners. Er waren vragen, maar ook aanmoedigingen. In de vorm van een lekker bakje koffie bijvoorbeeld. Hopelijk overtuigt de vrolijke kleurigheid in het voorjaar de rest. Het nieuwe beeld went ongetwijfeld snel!

Na al het harde werken werden de vrijwilligers beloond met koffie en broodjes. Onder het genot van een hapje en een drankje ontmoette natuurwethouder Arno Bonte een hoop van de enthousiaste deelnemers. Arno Bonte: “Nu zal het bij de gemeente wel heel erg druk gaan worden met aanvragen uit andere wijken, die ook bloemenweitjes willen!”

De voorzitter van het Natuurplatform, Ad Adriaans, keek tevreden terug op het traject. Bij de afsluiting bedankte hij iedereen die betrokken was: de vrijwilligers, de gemeente, Groenbedrijf Du Pré, de vele sponsors en natuurlijk de werkgroep die alle organisatorische zaken heeft geregeld.

Dan is het nu geduld hebben en wachten op de eerste bloemetjes die zich komend voorjaar laten zien!

BMF Activiteitenfonds

Een mooi en duurzaam Brabant maken we samen! Daarom steunt de Brabantse Milieufederatie met het BMF Activiteitenfonds projecten van aangesloten organisaties en betalende supporters, die aansluiten bij een van onze speerpunten.

Het BMF Activiteitenfonds wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Tags:

Foutje gezien? Mail naar communicatie@brabantsemilieufederatie.nl

ONTVANG UPDATES

 • Nieuws
  17 april 2024 Henk Leenders en Angelique Heijnen: Nieuwe leden Raad van Toezicht
 • Nieuws
  12 april 2024 Terug bij de startlocatie van Plan Boom
 • Nieuws
  05 april 2024 Maak nú scherpe keuzes voor de toekomst van Brabant: reactie BMF op Perspectiefnota 2025
 • Nieuws
  26 maart 2024 Gedreven Brabanders duiken in de omgevingswet met training ‘Vergroen je buurt met de omgevingswet’
 • Nieuws
  25 maart 2024 Verbinding en inzichten bij coalitiedag Boer&Buur met natuur

Meer nieuws

DOE MET ONS MEE
Sluit je aan voor een duurzaam Brabant!