Henk Leenders en Angelique Heijnen: Nieuwe leden Raad van Toezicht

april 17, 2024

Even voorstellen: Henk Leenders en Angelique Heijnen

We stellen je graag voor aan onze nieuwe Raad van Toezicht-leden: Henk Leenders en Angelique Heijnen. Ze zijn deze maand officieel benoemd tot toezichthouders van de BMF door de Vergadering van Aangesloten Organisaties. Angelique heeft de portefeuille HR en leidinggeven en Henk wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Met de komst van deze nieuwe gezichten, nemen we ook afscheid van twee Raad van Toezicht-leden: Gertjan Endedijk, de huidige voorzitter en Inge van de Pol, die tot december 2023 de portefeuille HR en leidinggeven in de raad had.

Henk Leenders, Voorzitter Raad van Toezicht

Voor Henk Leenders is de BMF geen vreemde. In zijn elf jaar als volksvertegenwoordiger bij de gemeenteraad van Breda, Provinciale Staten van Noord-Brabant en de Tweede Kamer is hij regelmatig in contact gekomen met de BMF. Hij kijkt daar positief op terug: “In die tijd heb ik prettige contacten met de BMF gehad. Ik voel mij zeer verbonden met het werk van de federatie.”

Henk werkt momenteel bij Slachtofferhulp Nederland, is betrokken bij een klein adviesbureau op het gebied van strategie en (openbaar) bestuur en doet nog altijd ondersteunend werk voor Groenlinks-PvdA. Henk kijkt uit naar zijn tijd als voorzitter: “Ik hoop op een prettige en vruchtbare samenwerking met de verbonden partijen!”

Angelique Heijnen, Raad van Toezicht-lid HR en leidinggeven

Met dertig jaar ervaring in het vakgebied van HR en leidinggeven brengt Angelique Heijnen een hoop deskundigheid mee. Ze woont in Tilburg, waar haar carrière in het openbaar vervoer is begonnen: “Ik ben destijds gestart bij NS in Tilburg. In de huidige LocHal heb ik nog onder het materieel in de putten rondgelopen!” Na een aantal jaar consultancy en vele jaren werken in de maritieme en offshore(wind)sector is ze nu weer terug in het OV als directeur P&O bij de RET.

Ze kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan: “Enorm veel zin om Femke en haar team te ondersteunen. Samen en duurzaam. Mooi dat ik mag instappen!”

Het stokje overnemen

Henk en Angelique nemen het stokje over van Gertjan Endedijk (voorzitter) en Inge van de Pol (HR en leidinggeven). Als BMF zijn we Gertjan en Inge erg dankbaar voor hun jarenlange inzet voor een mooi en duurzaam Brabant!

Voormalig voorzitter Gertjan Endedijk (rechts) geeft zijn voorzittershamer over aan Henk Leenders (links), de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht.

ONTVANG UPDATES

 • Nieuws
  17 mei 2024 BMF reageert op coalitieakkoord: wij blijven werken aan een mooi en duurzaam Brabant
 • Nieuws
  03 mei 2024 Oprichting voedselbos ‘De Noteneters’ met steun van het BMF activiteitenfonds
 • Nieuws
  17 april 2024 Henk Leenders en Angelique Heijnen: Nieuwe leden Raad van Toezicht
 • Nieuws
  12 april 2024 Terug bij de startlocatie van Plan Boom
 • Nieuws
  05 april 2024 Maak nú scherpe keuzes voor de toekomst van Brabant: reactie BMF op Perspectiefnota 2025

Meer nieuws

DOE MET ONS MEE

Sluit je aan voor een
duurzaam Brabant!

WORD SUPPORTER