Hoog bezoek voor Stationspark Deurne

december 16, 2015

Hoog bezoek voor Stationspark Deurne

Groepsfoto bezoek Tweede Kamerleden aan Spoorzone Deurne_14-12-2015_websiteDe Tweede Kamerleden Grace Tanamal en Duco Hoogland hebben op maandag 14 december de Spoorzone in Deurne bezocht. Zij hebben zich onder andere laten informeren over Coöperatie Stationspark Deurne dat dit jaar de Pluk van de Pettefletprijs won.

Michel Lintermans van Coöperatie Stationspark Deurne heeft de Kamerleden rondgeleid langs de projecten van deze coöperatie, die zich inzet om het station sfeervoller en veiliger te maken. Zo heeft hij onder andere het watertappunt Join the Pipe en het aangekleed elektriciteitshuis laten zien.

Ontwikkelingen Spoorzone
Vervolgens heeft wethouder Helm Verhees ze meegenomen in de grote ontwikkelingen die plaatsvinden en nog op stapel staan in de Spoorzone. Onder andere het vernieuwde Stationsplein, dat komende donderdag wordt geopend, en de nieuwbouwwoningen aan de zuidkant van het station (Fabrieksstraat) werden bekeken. Daarbij was er grote belangstelling voor de groene verbindingszone in dit nieuwbouwproject. Deze zone is ontworpen door de buurtbewoners en de coöperatie. Zij zullen ook het onderhoud hiervan gaan verzorgen. Tweede Kamerlid Grace Tanamal was onder de indruk van deze samenwerking: “Het is mooi om te zien dat hier in Deurne de gemeente en bewoners samen optrekken bij dit soort projecten.”