IPCC-rapport: Klimaatverandering grotere bedreiging dan eerder gedacht

Nieuws | Thema: Natuur & Landschap

maart 2, 2022

IPCC-rapport: Klimaatverandering grotere bedreiging dan eerder gedacht

Foto: NASA

Klimaatverandering vormt een steeds grotere bedreiging voor de aarde. Dat blijkt opnieuw uit het nieuwe IPCC-rapport van het VN-klimaatpanel. “We zien nog te veel gepraat en te weinig concrete acties”, zeggen ook de natuur- en milieufederaties.

Het klimaatpanel IPCC van de Verenigde Naties heeft een nieuw rapport uitgebracht en de bevindingen zijn alarmerend. Klimaatopwarming heeft ernstigere gevolgen voor de natuur en mens dan eerder werd gedacht.

Nu doorpakken

Het IPCC-rapport bevestigt opnieuw wat wetenschappers al wisten. Nieuw is dat de tijd om te handelen steeds korter wordt en Nederland in gevaar is.

NMF-directeur Annie van de Pas: “Daarbij komt ook nog eens de grote afhankelijkheid van het Russische gas, waarmee we helaas ook de oorlogskas van Poetin sponsoren. Daarom moeten we vol voor het halen van de klimaatdoelen gaan, met oog voor mens en natuur.”

Daarbij ziet de Natuur en Milieufederaties nog te veel gepraat en te weinig concrete acties. Het klimaatbeleid is volgens de organisatie ten prooi gevallen aan klimaatopportunisme.

Van de Pas: “Dit vrijblijvend ‘gewinkel’ tussen klimaatmaatregelen heeft forse consequenties. Zonder realistische alternatieven gaan we de klimaatdoelen simpelweg niet halen. Daarom moeten we nú doorpakken met hernieuwbare energie, isolatie, het versterken van de biodiversiteit en een circulaire economie.”

Foutje gezien? Mail naar communicatie@brabantsemilieufederatie.nl

DOE MET ONS MEE
Sluit je aan voor een duurzaam Brabant!