Joris Hogenboom benoemd tot interim-directeur BMF

november 12, 2018

Joris Hogenboom benoemd tot interim-directeur BMF

Joris Hogenboom treedt met onmiddellijke ingang aan als interim-directeur van de Brabantse Milieufederatie (BMF) in Tilburg. Hij is en blijft ook directeur-bestuurder van de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en zal beide functies tijdelijk met elkaar combineren.

De Raad van Toezicht van de BMF heeft Hogenboom aangesteld als opvolger van Selçuk Akinci die per 1 november is vertrokken.

Joris Hogenboom is 53 jaar, woont in Amersfoort en heeft zich onder meer gespecialiseerd in het leiden van veranderingsprocessen. Als interim-bestuurder heeft Hogenboom tot taak om de continuïteit van de BMF te waarborgen en tegelijk de basis te leggen voor verbeteringen in de organisatie. In aansluiting hierop is hij ook verantwoordelijk voor de werving van een nieuwe directeur.

De Raad van Toezicht ziet in Joris Hogenboom een energieke en kundige bestuurder die de milieuwereld op zijn duimpje kent. Hij geeft inmiddels 12 jaar leiding aan de NMU en was van 2011 tot 2018 ook voorzitter van de landelijke stichting waarin de 12 provinciale milieufederaties samenwerken.