Nieuwe campagne ‘Jouw Boom’ van start!

december 7, 2023

Nieuwe campagne ‘Jouw Boom’ van start!

Vanuit Plan Boom is een nieuwe campagne opgezet. Met de campagne ‘Jouw Boom’ willen we stimuleren dat iedereen minstens één keer in diens leven een eigen boom plant. Dat is, naast alle voordelen die het voor klimaat en natuur heeft, heel simpel en ook gewoon heel leuk.

Samen een boom planten

In Nederland hebben we al de mooie traditie van de Boomplantdag. Hoe mooi is het om ook samen met anderen in je eigen omgeving een boom te planten; als teken van verbondenheid (bijvoorbeeld tussen grootouders en kleinkinderen), vriendschap, liefde of als markering van een belangrijk moment in hun bestaan. Iedereen kan gewoon een boom aan iemand geven en die samen planten. Zo heb je bijvoorbeeld een super origineel kerstcadeau!

Bomen zorgen voor opleving

Boeiend is dat tijdens ons vooronderzoek bleek dat mensen niet zo gauw weten aan wie ze een boom zouden willen geven, maar wel helemaal opleven bij de vraag van wie ze zelf een boom zouden willen krijgen. Ook jij kunt er dus ongetwijfeld iemand die je kent blij mee maken! 

Voor elkaar en de toekomst

‘Jouw Boom’ kan zich ontwikkelen tot een nieuw normaal en daarmee bijdragen aan de vergroening van onze omgeving én de betrokkenheid van mensen bij natuur, klimaat en schoonheid.

De mooie verhalen van mensen die zelf een boom hebben geplant, staan centraal in onze aanpak. Je kunt ze lezen en bekijken op onze website. Ook kun je gebruik maken van een handige Bomenkiezer, voor wanneer je nog niet weet welke boom het beste bij jou past. In vijf eenvoudige kliks kom je zo te weten welke boom bij welke omgeving past.

Oproep: verspreid deze boodschap

We roepen iedereen op (individu en organisatie) om de uitnodiging om een boom te planten te verspreiden. Je kunt hier gratis materiaal downloaden voor op sociale media en websites. Ben je op zoek naar iets specifieks? Het staat je vrij om dat zelf te maken of neem contact met ons op, dan denken we met je mee.

Ga naar www.jouwboom.nl

Foutje gezien? Mail naar communicatie@brabantsemilieufederatie.nl

ONTVANG UPDATES

 • Nieuws
  16 juli 2024 Terugblik bezoek aan boer Eric: biologisch melkveehouder en landschapsbeheerder in de Maasheggen
 • Nieuws
  15 juli 2024 34 nieuwe natuurgidsen in Noordoost-Brabant met steun van het BMF-activiteitenfonds
 • Nieuws
  08 juli 2024 Handleiding Natuurvriendelijk Isoleren: zo houd je rekening met kwetsbare dieren
 • Nieuws
  04 juli 2024 Op de koffie in een klimaatbestendige tuin in den Dungen
 • Nieuws
  01 juli 2024 Terugblik waterwandeling Bossche Broek Zuid: veel interesse in natuurherstelmaatregelen

Meer nieuws

DOE MET ONS MEE
Sluit je aan voor een duurzaam Brabant!