Kamerplanten uitgedeeld aan nieuwe Kamerleden voor een ‘groene start’

december 6, 2023

Kamerplanten uitgedeeld aan nieuwe Kamerleden voor een ‘groene start’

Kamerplanten uitdelen aan nieuwe Kamerleden voor een ‘groene start’
Foto: Vertegenwoordigers van de 90 organisaties achter #nietzondernatuur delen planten uit aan Kamerleden

Alle nieuwe Tweede Kamerleden krijgen bij hun installatie vandaag een kamerplant aangeboden. Groene tv-tuinman Lodewijk Hoekstra doet dit namens 90 maatschappelijke organisaties en bedrijven, om hen een groene start te wensen.

De organisaties – van bouwbedrijf Heijmans tot de ANWB en verschillende natuur- en milieuorganisaties – willen met deze actie benadrukken dat één onderwerp de essentiële basis is van alle themas waar de nieuwe Kamerleden aan zullen moeten gaan werken: de natuur. Want zonder de natuur komen alle belangrijke themas als gezondheid, woningbouw, landbouw en klimaat in gevaar.

Niet zonder natuur

We kunnen simpelweg niet zonder natuur, stellen de organisaties. “Zonder robuuste natuur is een leefbaar Nederland niet haalbaar. De natuur geeft ons schoon water, een groene leefomgeving, vruchtbare grond en gezonde lucht om in te ademen. We kunnen de natuur niet links laten liggen.” Daarom roepen zij de nieuwe Tweede Kamerleden vandaag op: bouw in deze nieuwe politieke periode samen aan een toekomst waarin ruimte is voor natuur, een gezond klimaat en natuur- en diervriendelijke landbouw.

Nu handen uit de mouwen

De Tweede Kamer kleurt zo vandaag symbolisch groen. De organisaties benadrukken: “Laten we samen niet alleen de Tweede Kamer, maar het hele land groen kleuren. Het is nu tijd om de handen uit de mouwen te steken, want we kunnen niet zonder natuur.”

Over de organisaties

Dit is een actie van een 90 maatschappelijke organisaties en bedrijven, waaronder verschillende natuur- en milieuorganisaties. Ook de landelijke Natuur en Milieufederaties neemt deel. Als Brabantse Milieufederatie maken we onderdeel uit van deze landelijke koepel.

Tags:

Lees meer over de campagne #nietzondernatuur