Knotpopulieren veilig met hek van BMF Activiteitenfonds

mei 13, 2019

Knotpopulieren veilig met hek van BMF Activiteitenfonds

De jonge knotpopulieren op Het Groene Erf in ‘s-Hertogenbosch staan er dankzij het BMF Activiteitenfonds mooi bij. De landgeiten bleken steeds het schapengaas te vernielen en de jonge boompjes op te eten. De BMF financierde een hekwerk van kastanjehout waardoor ze niet meer bij de boompjes kunnen. Heb jij ook een groen initiatief? Lees verder wat je moet doen om in aanmerking te komen voor het BMF Activiteitenfonds.

Een verslag van de vrijwilligers van Het Groene Erf: “Wat hadden we een geluk met rond de 50 volwassenen en 30 kinderen hebben we een middag lang met 20 graden gewerkt op Het Groene Erf. Dit jaar geen erwtensoep en glühwein maar zelf gemaakt ijs en na afloop een biertje in ons t-shirt. Dankzij de bijdrage van de BMF hebben we het houten hekwerk rondom de nieuwe knotpulieren kunnen bekostigen. Eerder hadden we dit met schapengaas gedaan maar keer op keer bleek dit onvoldoende voor onze prachtige landgeiten en werden de jonge bomen opgegeten….
Niet alleen de populieren zijn geknot, de takken liggen in de houtril, vijf nieuwe populieren zijn geplant en zijn beschermd tegen onze gulzige geiten, het hooihok is gevuld, de strobalen zijn netjes gestapeld, de uitloop van de fruitboomstammen is verwijderd, de haag is gesnoeid, de enorme woekerroos is teruggedrongen zodat hij deze zomer weer recht opstaat en volop kan boeien en tot slot is de takkenhoop weggewerkt….. Wat is er ontzettend veel werk verzet en wat was het gezellig. Dat het gezellig was kan je terug zien in het prachtige filmpje dat is gemaakt door Robert Buisman.”