Kom naar het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat op 13 maart

februari 21, 2023

Kom naar het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat op 13 maart

 

Op 15 maart mogen we weer naar de stembus voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en Waterschappen. Daarom organiseren Natuurmonumenten, SoortenNL, Vogelbescherming en de Natuur en Milieufederaties op maandagavond 13 maart in Tivoli Vredenburg in Utrecht het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat.

Deze verkiezingen staat veel op het spel voor natuur, milieu en klimaat. De provincies en waterschappen spelen een belangrijke rol in de oplossing van de klimaat- en stikstofcrisis. Waar willen de politieke partijen de komende jaren de prioriteit leggen? En welke oplossingen zien zij voor de grote uitdagingen waar we voor staan?

Meld je aan!

Het debat

  • Wanneer: maandag 13 maart om 20:00 uur
  • Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
  • Toegang: Gratis

Onder leiding van Sofie van den Enk gaan provinciale politici van verschillende politieke partijen uit Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht met elkaar in debat. Deelnemers aan het debat zijn lijsttrekkers van onder andere PVV, JA21, BBB, VVD, CDA, PvdA, D66, GroenLinks en de PvdD.

In drie rondes gaan zij met elkaar en het publiek in debat over droogte, klimaat en energie en stikstof en landbouw. Het zijn de provincies die de komende jaren een oplossing moeten gaan vinden voor deze uitdagingen. Want hoe gaan we om met de steeds heter wordende zomers en het schaars worden van water, waar in de provincie komen wind- en zonneparken en hoe zien de verschillende partijen hun rol in provincie in de landbouwtransitie?

Wil jij ook goed geïnformeerd je stem uitbrengen? Dan ben je van harte uitgenodigd om op 13 maart het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat bij te wonen!

Bestel je gratis tickets op de website van TivoliVredenburg!