Kring-Loop: loop mee voor kringlooplandbouw

januari 9, 2020

Kring-Loop: loop mee voor kringlooplandbouw


Loop mee tijdens de Kring-Loop. Om aandacht te vragen voor kringlooplandbouw organiseren meer dan 55 organisaties een speciale wandeling op dinsdag 14 januari. Deze eindigt met het overhandigen van een 10-puntenplan aan minister Schouten om de transitie naar kringlooplandbouw te realiseren.

MELD JE AAN

De wandeltocht start op de boerderij in Delfgauw waar minister Schouten in 2018 haar veelbelovende kringloopvisie lanceerde. De initiatiefnemers – waaronder de Natuur en Milieufederaties – ondersteunen deze visie, maar de oplossingen die tot nu toe worden aangedragen pakken niet het achterliggende probleem aan: ons intensieve landbouwsysteem. De meelopende partijen vragen Den Haag om vol in te zetten op de transitie naar kringlooplandbouw.

Tijdens de Kring-Loop komen inspirerende mensen aan het woord die ‘de weg vooruit’ alvast schetsen; zoals boeren die veel weten van kringlooplandbouw, burgers die toezeggen de transitie naar herstellende landbouw te zullen steunen, bankiers die deze transitie willen financieren en organisaties en individuen die graag met boeren willen samenwerken om de biodiversiteit te beschermen. Hun geluid is hoopvol en roept op tot samenwerking. Voor een mooi, natuurrijk en duurzaam land hebben we elkaar immers hard nodig.

Duurzame landbouw

Het doel is om de natuur te herstellen en te zorgen voor duurzame landbouw, een beter klimaat, schonere leefomgeving en brede welvaart. De initiatiefnemers van de wandeling doen voor een voorstel met concrete eerste stappen die vandaag al kunnen worden gezet. Dit plan met de titel ‘De weg vooruit. Het stappenplan naar kringlooplandbouw’ wordt aan het einde van de wandeltocht overhandigd aan minister Schouten.

Iedereen die geïnteresseerd is in kringlooplandbouw, is van harte welkom om mee te lopen.

Programma

08:30 uur Verzamelen op Hoeve Biesland. Bieslandse weg 1, Delfgauw.
09:15 uur Openingswoord
09:30 uur Start Kring-Loop
13:30 uur Overhandiging plan ‘De weg vooruit. In 10 stappen naar kringloopbouw’ aan minister Carola Schouten. Binnenhof 17, Den Haag.

Bekijk het volledige programma en route op dewegvooruit.nl

LOOP MEE MET DE KRING-LOOP

 

 

Tags:

Neem contact op

Laatste nieuws

  • Nieuws
    17 april 2024 Henk Leenders en Angelique Heijnen: Nieuwe leden Raad van Toezicht
  • Nieuws
    12 april 2024 Terug bij de startlocatie van Plan Boom
  • Nieuws
    05 april 2024 Maak nú scherpe keuzes voor de toekomst van Brabant: reactie BMF op Perspectiefnota 2025
  • Nieuws
    26 maart 2024 Gedreven Brabanders duiken in de omgevingswet met training ‘Vergroen je buurt met de omgevingswet’
  • Nieuws
    25 maart 2024 Verbinding en inzichten bij coalitiedag Boer&Buur met natuur

Meer nieuws