Meer dan 300 activiteiten tijdens Nacht van de Nacht

oktober 20, 2015

Meer dan 300 activiteiten tijdens Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht2.jpgOp zaterdag 24 oktober wordt voor de 11e keer de Nacht van de Nacht georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens deze nacht wordt iedereen opgeroepen het licht uit te doen en te genieten van de schoonheid van de nacht. Op dit moment zijn er al meer dan 300 activiteiten om bij aan te aansluiten en er komen dagelijks nieuwe bij in alle provincies. Ook in Brabant staat een grote verscheidenheid aan activiteiten gepland, met een keuze uit meer dan 30 activiteiten, waaronder een theatertocht op de Regte Heide, een kijkavond bij een sterrenwacht en speuren naar nachtdieren is er voor iedereen wat te doen.

Waarom Nacht van de Nacht
Ons land is een van de lichtste ter wereld, dat kan veel minder en duurzamer. Door aanlichting en reclameverlichting ’s nachts te doven en door bestaande verlichting vaker te dimmen kan er veel geld en energie worden bespaard en CO2 uitstoot worden verminderd.

Bijzondere activiteiten in het land
Dit jaar staan er een aantal bijzondere activiteiten op de planning. In natuurgebied Millingerwaard bij Nijmegen kun je met filmmaker Ruben Smit (bekend van de Nieuwe Wildernis) en twee slechtziende gidsen op zoek naar de zilverreiger. Op vier plekken in Nederland kun je in het donker als een wild dier klimmen, slingeren en tokkelen tussen de bomen. Op de Zaanse schans kun je luisteren naar een concert bij kaarslicht, een spannend verhaal, of je kunt meevaren met een van de boottochten. In Middelburg gaat de stadsverlichting uit en wordt de Nacht van de Nacht met vele theatergroepen, kunstenaars en inwoners gevierd als een groot festival. Onze ambassadeurs Daan Roosegaarde, Vincent Bijlo en Govert Schilling zullen op verschillende plaatsen optreden, zoals in een verduisterd Concertgebouw, in Fort Vechten, tijdens een masterclass sterrenkunde en tot slot bij een biologisch drie gangen diner in een donker congrescentrum op landgoed de Reehorst.

Brabantse gemeenten en bedrijven
Tijdens de Nacht van de Nacht doven een aantal Brabantse gemeenten ook de verlichting van hun kantoren, zoals de gemeenten Tilburg, Raamsdonksveer, Heusden, Oisterwijk, Bergen op Zoom, Goirle, Oss en Geertruidenberg. Daarnaast zijn er een aantal Brabantse bedrijven die hetzelfde doen, waaronder IKEA in Breda en Eindhoven, vanHaren schoenen in Waalwijk en Interpolis Tilburg.

Fotografeer jouw Nacht van de Nacht
De Nacht van de Nacht organiseert dit jaar ook een nachtfoto wedstrijd. Geniet je weleens van een prachtige sterrenhemel? Of stoor je je enorm aan de lichtvervuiling bij jou in de buurt? Maak een schokkende, indrukwekkende of prachtige nachtfoto en doe mee met de fotowedstrijd. Wie weet win jij één van de drie fotografiecursussen van ambassadeur en natuur- en landschapsfotograaf Johan van der Wielen. Meer weten? Klik hier.

Voor meer informatie over de Nacht van de Nacht: www.nachtvandenacht.nl