Michel Lintermans wint Brabantse Pluk van de Pettefletprijs

maart 16, 2015

Michel Lintermans wint Brabantse Pluk van de Pettefletprijs

Met zijn initiatief Coöperatie Stationspark Deurne heeft Michel Lintermans de Brabantse Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs 2015 gewonnen. In deze provinciale voorronde ging de Brabantse Milieufederatie op zoek naar iemand die zich met een concreet project actief inzet voor natuur of milieu. Met 40% van de publieksstemmen wint Lintermans een bijdrage van €250,- voor de verdere vergroening en verbetering van leefbaarheid rondom station Deurne.

Deurne

Lintermans zet zich samen met de buurt in voor vergroening rondom station Deurne en verbetering van de leefbaarheid. Zijn visie is dat een prettige omgeving bijdraagt aan een prettiger verblijf of passage waar je als mens blijer van wordt. Je voelt je veiliger en meer op je gemak en dat leidt tot meer bereidheid om mee te doen en samen te werken.  De jury die zijn project nomineerde zei hierover: “Mooie brede opzet met vele betrokkenen en aandacht voor alle denkbare aspecten en middelen. Indrukwekkend is de integrale aanpak, waarbij alle kansen die zich voordoen lijken te zijn onderzocht en benut.”

Lintermans gaat door naar de landelijke finale waar hij kans maakt op de hoofdprijs van €3000,- Naast Michel Lintermans, waren er nog twee andere initiatieven genomineerd voor de prijs. Janneke de Vries kreeg 34% van de stemmen met ’T Schonste Stròtje van Tilburg als derde eindigde Huub Thoonen van Vogelwerkgroep Boxmeer met 26% van de stemmen.