Milieu Centraal zet klimaatklappers op een rij

oktober 7, 2015

Milieu Centraal zet klimaatklappers op een rij

Woningisolatie, vaker met de fiets, korter douchen of minder vlees eten: met al deze maatregelen verminder je de uitstoot van het broeikasgas CO2. Wil je weten wat de grootste klimaatklappers zijn? Met de VN Klimaattop in zicht zet voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal feiten en cijfers op een rij. Wat blijkt: iedereen kan bijdragen aan het omlaag brengen van CO2-uitstoot.

Klimaatverandering: een begrip dat veel mensen zorgen baart. Tegelijkertijd is het zo’n groot en abstract probleem dat je al snel kunt denken: maar wat kan ik daar nu aan doen? Met de klimaatklapper- campagne laat Milieu Centraal zien dat je meer kunt doen tegen klimaatverandering dan je misschien denkt.

Maatregelen met grootste effect
goed op wegDe meeste impact maak je door dichter bij huis je vakantie te vieren, met het OV naar je werk te reizen, je spouwmuur te isoleren en zonnepanelen te nemen, zuinig te stoken en groenten en fruit van het seizoen te eten. Milieu Centraal rekende ruim 30 maatregelen door op hun CO2-uitstoot. Ruim de helft daarvan zijn verwerkt in een interactieve infographic die op een speelse manier inzichtelijk maakt wat de grootste klimaatklappers zijn: www.klimaatklappers.nl.
De klimaatklappers zijn verdeeld over vier thema’s: je huis, makkelijke tips, bewuste voeding en goed op weg.

Klimaatimpact huishoudens in kaart gebracht
huisEen gemiddeld huishouden stoot 23 ton CO2 uit per jaar. De meeste CO2 komt vrij bij gebruik van vervoermiddelen, je eten en het energiegebruik in huis. Ook komt er CO2 vrij door woninginrichting, kleding, vrije tijd en studie. Je kunt niet overal CO2 op besparen: zo kun je moeilijk stoppen met eten of alles op de fiets vervoeren; de klimaatklappers laten zien waar je wel CO2 mee kunt besparen.

Meer weten over hoe jij kunt besparen? Klik dan hier voor meer informatie.