Mini-symposium VNM Hilvarenbeek

oktober 9, 2017

Mini-symposium VNM Hilvarenbeek

Vereniging voor Natuur & Milieu Hilvarenbeek organiseert op woensdag 1 november een mini-symposium ter ere van haar 25-jarige bestaan.

Het symposium gaat over “intensieve veehouderijen en volksgezondheid”. Dit onderwerp blijft actueel mede naar aanleiding van de Q-koorts epidemie, verontrustende artikelen van artsen in buurgemeente Reusel-De Mierden, de Bossche kankerchirurg Ignas van Bebber en van artsen in Friesland.

Het thema zal worden ingeleid door voormalig GGD-arts dr. Jos van de Sande, gevolgd door een forumdiscussie. In het forum hebben zeker zitting : Dr. Jos van de Sande, de heer Janus Scheepers (voorzitter ZLTO Midden-Brabant) en Marco van Liere (bio-boer in Hilvarenbeek). De fractievoorzitters van de politieke partijen en de Gemeenteraad zijn uitgenodigd om – kort – hun visie op de toekomst van de intensieve veehouderijen in Hilvarenbeek te geven. Alle gasten in de zaal worden uiteraard uitgenodigd mee te discussiëren. De avond wordt geleid door Michel Jehae, bekend van o.a. het Milieucafé Tilburg.

Met het symposium wil VNM Hilvarenbeek vooral bereiken dat de de relatie tussen de intensieve veehouderijen en de volksgezondheid goed wordt belicht en dat wordt gekeken naar welke risico’s daaruit voort kunnen vloeien. Daarom willen ze iedereen die er een bijdrage aan zou kunnen leveren in het bijzonder uitnodigen op deze avond aanwezig te zijn en mee te praten. Ze denken daarbij aan werkers in de gezondheidszorg zoals huisartsen, mensen die beroepsmatig te maken hebben met de veehouderij zoals boeren en veeartsen, de mensen die het beleid t.a.v. deze kwestie voor de toekomst bepalen zoals de politici en alle anderen die geïnteresseerd zijn in de toekomstige ontwikkelingen op dit terrein. De ontwikkelingen in de sector kunnen zowel voor ons als voor onze kinderen en kleinkinderen van groot belang zijn.

De avond is gratis toegankelijk voor iedereen.

Het mini-symposium wordt gehouden op woensdagavond van 20.00-22.30 uur in cultureel centrum Elcerlyck (achter het gemeentehuis) te Hilvarenbeek.

Voor meer informatie mail Mieke Hendrikx koela@ziggo.nl