Natuurgroep Gestel geeft Basiscursus Groen

mei 16, 2017

Natuurgroep Gestel geeft Basiscursus Groen

De Natuurgroep Gestel heeft diverse educatieve programma’s die aan jeugdigen worden aangeboden en een breed scala aan lezingen en excursies voor alle leeftijden. Bijzonder dit voorjaar is de Basiscursus Groen, waarvoor dankzij een bijdrage uit het BMF Activiteitenfonds een lijvige, gedetailleerd op het landschap toegespitste lesmap kon worden samengesteld.

Gedurende zes blokken met elk een theorieavond en excursieochtend volgen dertig cursisten op onze biotopen gerichte lessen. Elk blok wordt door een specialist in het betreffende thema gegeven, met steeds de terugkoppeling naar het eigen landschap. De deelnemers leren het landschap lezen, herkennen vogels, zoogdieren, insecten en vegetatie en leren over de valkuilen en uitdagingen waar de lokale flora, fauna en landschappen voor staan. Na voltooiing van de cursus kunnen zij op hun beurt de opgedane kennis uitdragen.

De Natuurgroep Gestel beijvert zich intensief voor het behoud van de grote landschappelijke rijkdom van de Gemeente Sint-Michielsgestel: we vinden er een fraai beekdal, heide, bos en weideland. Een belangrijke insteek van de Natuurgroep is het informeren van bewoners en passanten, om een breder draagvlak voor bescherming te creëren.