#NietZonderNatuur: Stem natuurlijk, stem met je groene hart

maart 14, 2023

#NietZonderNatuur: stem natuurlijk, stem met je groene hart

Namens miljoenen Nederlanders roepen 90 betrokken organisaties uit alle hoeken van de maatschappij de kiezer op om morgen bij de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen te stemmen voor de natuur. Samen laten we de stem van de natuur door het het land klinken (burlen en grommen)! #NietZonderNatuur

De oproep is onderdeel van de actie #NietZonderNatuur, waarin het belang van schoon water, een gezonde bodem, schone lucht en een gezonde leefomgeving wordt benadrukt. Het is een samenwerking van onder andere natuurorganisaties, wetenschappers, verkeersorganisaties, banken, kerken, bouwbedrijven en boeren.

Natuur onder grote druk

Voor de natuur zijn dit misschien wel de belangrijkste Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen ooit. De provincies en waterschappen spelen een belangrijke rol in het behouden en versterken van de natuur en in het verzorgen van schoon en voldoende water. Dit is cruciaal, want de natuur in Nederland staat onder grote druk. Nergens in Europa gaat het zo slecht met de biodiversiteit als in Nederland. We bungelen onderaan de lijst Europese landen als het gaat om oppervlakte beschermde natuur en waterkwaliteit. Planten- en diersoorten verdwijnen. Dat is slecht nieuws voor ons allemaal. Want de natuur is als een kaartenhuis; als soorten uitsterven, stort het geheel in elkaar. Alles is van elkaar afhankelijk. We kunnen simpelweg niet zonder de natuur.

Afbeelding met loeiend hert, met daaronder de tekst Stem 15 maart natuurlijk!

#NietZonderNatuur

Eerder riepen de 90 organisaties het kabinet al op om te bouwen aan een toekomst waarin ruimte is voor natuur, een gezond klimaat en natuurvriendelijke landbouw, en aan de slag te gaan met de uitvoering van het coalitieakkoord. De oproep werd gedeeld middels onder andere advertenties in landelijke dagbladen en het aanbieden van een petitie aan de Tweede Kamer en Piet Adema (Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Christianne Van der Wal (Minister voor Natuur en Stikstof).

Meer inspiratie?

Foutje gezien? Mail naar communicatie@brabantsemilieufederatie.nl

DOE MET ONS MEE
Sluit je aan voor een duurzaam Brabant!