Ode aan onze supporters deel 2/4

juli 23, 2015

Ode aan onze supporters deel 2/4

Michel Lintermans
Michel samen met Corinne (Natuur en Milieufederaties) na het winnen van de Pluk van de Pettefletprijs 2015.

Deze week een ode aan de winnaar van de Pluk en Pettefletprijs 2015 en BMF supporter: Michel Lintermans. Michel zet zich samen met de buurt in voor vergroening en verbetering van leefbaarheid rondom station Deurne. Daarnaast is hij ook actief in de Fietsersbond, en bestuurslid van wijkraad Heiakker. Hieronder lees je de vragen die wij aan Michel stelden.

Wie ben je?
Mijn naam is Michel Lintermans, ik ben 48 jaar en houd me vooral bezig met het verduurzamen van station Deurne. In Deurne ben ik opgegroeid en je kunt wel stellen dat ik er inmiddels ook mee ben vergroeid. Mijn vrouw heb ik dan ook overgehaald om samen met mij in Deurne te gaan wonen, hier hebben we drie dochters gekregen. Samen met mijn vrouw heb ik een postkantoor. Hier worden onder andere brieven en pakketten verstuurd, maar kunnen mensen ook aanvullende producten kopen.

Waar komt jouw liefde voor natuur en milieu vandaan?
Deze liefde komt van vroeger uit, maar ook zeker vanuit het besef dat we maar passanten zijn die de wereld weer doorgeven aan de volgende generatie.

Hoe zet je je nu in ten behoeve van de natuur en het milieu?
Dit doe ik op diverse manieren. Privé doe ik dit door onder andere veel de fiets en het openbaar vervoer te gebruiken in plaats van de auto. Bovendien ben ik actief met de aanleg en onderhoud van groen binnen de gemeente. Verder ben ik natuurlijk bezig met het stationsgebied van Deurne.

Waarom ben je supporter geworden van de BMF?
Daar kan ik kort en krachtig over zijn: de werkzaamheden van de BMF verdienen steun. Jullie werken aan een hoop onderwerpen die ik belangrijk vind en op deze manier kan ik jullie daarin steunen. Afgelopen dinsdag las ik op jullie website het persbericht over het groeiplan van Eindhoven Airport, ik vind het goed dat jullie dit soort zaken aanpakken.


Wil jij nu na het lezen ook (gratis) supporter worden van de BMF? Kijk dan hier voor meer informatie.