Ode aan onze supporters deel 4/4

augustus 18, 2015

Ode aan onze supporters deel 4/4

Deze keer een ode aan Anneloek van LieshoutAnneloek die negen maanden bij de BMF heeft gewerkt als vrijwilliger. Mede dankzij de BMF is ze met mensen in contact gekomen die zich bezig houden met stadslandbouw en het vergroenen van de stad. Door gesprekken met deze mensen en collega’s/contacten bij de BMF heb ik ook gezien hoeveel mooie initiatieven er zijn om groener, kleinschaliger en duurzamer te leven en hoeveel mensen zich hiervoor inzetten.

Wie ben je?
Ik ben Anneloek, 30 jaar, geboren in Tilburg en daar woon ik nog steeds. Ik heb verschillende opleidingen gedaan, maar uiteindelijk mijn diploma gehaald bij de opleiding Dierhouderij aan de HAS. Ik hou erg van cultuur (dans, theater, muziek) en natuur en ben dan ook blij met mijn banen bij Natuurmonumenten en theater de NWE Vorst. Verder ben ik vaak in de binnenstad van Tilburg te vinden in een van de vele leuke tentjes met een lekkere koffie en een taartje :D.

Waar komt jouw liefde voor natuur en milieu vandaan?

Ik hield altijd al van lekker buiten zijn, wandelen in het bos of een stukje fietsen, maar ik ben me pas de afgelopen twee jaar meer gaan verdiepen in hoe wij met onze aardbol omgaan en wat ik daar van vind. Ik was altijd al erg betrokken bij dierenwelzijn en de milieu-effecten van de bio-industrie, maar dat heeft zich nu dus uitgebreid. Mijn werk bij de BMF heeft daar zeker aan bijgedragen. Ik had er bijvoorbeeld nooit bij stilgestaan dat wij zoveel bestrijdingsmiddelen gebruiken en wat de effecten daarvan zijn op het milieu en onze gezondheid.

Hoe zet je je nu in ten behoeve van de natuur en het milieu?
Allereerst heb ik, mede dankzij mijn opgedane netwerk bij de BMF, een baan gevonden bij Natuurmonumenten. Ik werk in het bezoekerscentrum in Oisterwijk en hou me onder meer bezig met communicatie. Zo laat ik direct en indirect elke dag aan mensen zien hoe mooi en belangrijk de natuur is.
Ik leef niet helemaal naar mijn idealen, maar probeer wel dingen te doen die voor mij haalbaar zijn en tegelijk beter zijn voor het milieu. Zo eet ik geen vlees en gooi ik liever geen eten weg. Daarnaast doe ik ook een aantal dingen die ik niet in de eerste plaats ten behoeve van het milieu doe, maar wat zeker positief bijdraagt. Zo ruil ik vaak kleding met vriendinnen (en shop ik heel voordeling tweedehands bij de Listex: tip!) en gebruik ik steeds minder cosmetische producten (bijvoorbeeld alleen douchegel als het echt nodig is). Ook heb ik geen auto.

Waarom ben je supporter geworden van de BMF?
Ik ben uiteraard meteen supporter geworden omdat ik op dat moment werkte bij de BMF, maar ik blijf supporter omdat ik het werk van de BMF steun. Het is een club van hardwerkende en bevlogen mensen die zich op alle ‘disciplines’ van duurzaamheid inzetten voor een mooier, gezonder en groener Brabant. Daar sta ik helemaal achter!


Wil jij nu na het lezen ook (gratis) supporter worden van de BMF? Kijk dan hier voor meer informatie.