Opening nieuw ommetje natuurpark de Kwebben

november 4, 2015

Opening nieuw ommetje natuurpark de Kwebben

In natuurpark de Kwebben is het bestaande ommetje opgewaardeerd. Door de opwaardering van dit ommetje wordt het natuurgebied leuker en toegankelijker voor de buurt als ontmoetingsplek. Allerlei verschillende mensen, jong en oud kunnen elkaar hier in het groen ontmoeten.

Natuurpark de KwebbenZo is er bij de natuurspeelplaats een rolstoelpicknicktafel geplaatst die makkelijk te gebruiken is door mensen in een rolstoel of met een scootmobiel. Naast het geasfalteerde pad dat het gebied toegankelijk maakt voor minder validen is er ook een avontuurlijk ‘struinpad’ voor kinderen aangelegd, met slootjes om overheen te springen en andere uitdagingen. Voor kinderen is er ook een natuurlijke speelvoorziening toegevoegd met boomstammen waar bijvoorbeeld tikkertje gespeeld kan worden. Dit nieuwe ommetje is een samenwerkingsproject tussen de Brabantse Milieufederatie, gemeente Vught, zorginstelling Cello, natuurvereniging de Kwebben en de Jeugdnatuurwacht. Daarnaast heeft het CZ Fonds bijgedragen aan de totstandkoming van dit project.

Het nieuwe, opgewaardeerde ommetje zal op zaterdag 7 november om 13.00 tijdens de Natuurwerkdag officieel geopend worden door wethouder Potters uit Vught.