Prinsessendag 2016

mei 11, 2016

Prinsessendag 2016

Op vrijdag 27 mei aanstaande organiseert de Brabantse Milieufederatie weer de Brabantse Prinsessendag. Tijdens deze ludieke tegenhanger van Prinsjesdag gaan we naar aanleiding van een actueel politiek thema op een tour door de provincie met Brabantse vrouwelijke politici. Prinsessendag 2016 staat in het teken van klimaat en water.

Via duurzame energieopwekking draagt water bij aan het voorkomen van vergaande opwarming van de aarde. Maar water speelt ook een belangrijke rol bij het omgaan met de gevolgen van klimaatverandering (langere periodes van nat weer en droogte) die we nu al zien, ook in Brabant.
Tijdens onze Prinsessentour willen wij u graag met een aantal aansprekende voorbeelden laten zien hoe er in Brabant wordt gewerkt aan klimaat en water. We brengen een bezoek aan de waterkrachtcentrale in Haghorst, waar vanuit het pompgebouw groene energie wordt opwekt voor leden van energiecoöperatie Hilverstroom. Zowel mede-oprichter Bas Verhagen als Hilverstroom zullen hier het een en ander vertellen over de totstandkoming en werking van de waterkrachtcentrale en de activiteiten van Hilverstroom.
Na de lunch gaan we door naar Geldrop voor een wandeling door beekdal Klein Dommel. Van nature heeft dit dal een ‘badkuip’-vorm en het leent zich daardoor bij uitstek voor inrichting als waterbergingsgebied. Als het extreem veel en lang regent, kan dit gebied tijdelijk onder water worden gezet. Woonwijken die verderop liggen, houden dan droge voeten. Bijkomend voordeel is dat ook andere doelen worden bereikt: de natuur wordt er beter van. Een gids van IVN zal hier tijdens de wandeling meer over vertellen.

Praktische informatie
We starten op vrijdag 27 mei om 9.30 uur bij de Brabantse Milieufederatie in Tilburg (Spoorlaan 434b, schuin tegenover het station) en eindigen daar ook weer rond 17.00 uur. Houd bij de schoenkeuze rekening met de wandeling in het programma. Vervoer tijdens de dag zelf wordt door ons geregeld.

Inschrijven
Alle Brabantse vrouwelijke politici zijn welkom. De kosten voor de Brabantse Prinsessendag zijn 35 euro, te voldoen bij inschrijving. Dit is inclusief lunch en vervoer tijdens de dag. Inschrijven kan hier tot 20 mei.