Project Moestuin bij de Willibrordusschool in Diessen

juni 9, 2016

Project Moestuin bij de Willibrordusschool in Diessen

Op de Willibrordusschool in Diessen is ‘Project Moestuin’ bereikt door de subsidie die ze van de Brabantse Milieufederatie hebben ontvangen!

Het moestuinproject wordt geleid door Marian Hoozemans en Jacqueline de Wit; twee moeders met 7 kinderen op school in diverse groepen. Ook helpen 5 gepensioneerde vrijwilligers (opa’s en oma’s) en peuters en kinderen van het kinderdagverblijf KLIK die in de school gevestigd zijn, drie kleuterklassen (zo’n 75 kleuters) en dan nog 225 kinderen op de basisschool van groep 3 t/m groep 8, mee aan de moestuin.

In maart is de aftrap gegeven voor de moestuin door in alle klassen kweekbakjes neer te zetten. De kinderen hebben daar kruiden in geweekt voor het kruidenpallet.

Vanaf die maandag werken kinderen in groepen onder begeleiding van de vrijwilligers in de moestuin. Alles komt aan bod; grond zaaiklaar maken, zaaien, onkruid wieden, oogsten, maar ook gereedschappen zuivermaken en vegen.

Van de oude zandbak is er een kas gemaakt waarin bessenstruiken en vier fruitbomen zijn geplant. De kinderen zijn dolenthousiast en staan te popelen om te helpen in de moestuin. Ook de leerkrachten zijn enthousiast en zo kregen wij dus te horen dat het project op de Willibrordusschool meer dan geslaagd is!