Resultaten impactmeting 2016

september 27, 2017

Resultaten impactmeting 2016

De Natuur en Milieufederaties (NMF’s) dragen via diverse activiteiten bij aan mooie en duurzame provincies. Om in kaart te brengen wat de impact van de activiteiten van de 12 NMF’s is voeren we jaarlijks een impactmeting uit.

 

  • 200 nieuwe groene initiatieven in de drie Overijsselse steden

  • Energiebesparing als core business bij 5 chemische bedrijven in de Rotterdamse haven

  • Het begrip Staldering (geen stal erbij, tenzij er een wordt afgebroken) op de kaart gezet in de Brabantse mestdialoog

 

Dit zijn drie voorbeelden van resultaten van ons werk. Door heel het land maken de Natuur en Milieufederaties zich sterk voor mooie en duurzame provincies. Dit doen we al vele jaren met gedreven en deskundige medewerkers en vrijwilligers. Maar wat bereiken we nou met deze activiteiten? Om inzichtelijk te maken wat de impact van onze activiteiten is, voeren we jaarlijks een impactmeting uit. De impactmeting is gekoppeld aan de doelen en strategie zoals die in het meerjarenbeleidsplan zijn beschreven.

In onderstaande infographic zijn de resultaten van de impactmeting van 2016 weergegeven.

Resultaten 2016
In samenwerking met onderzoeksbureau Avance is in 2015 de systematiek voor het jaarlijks onderzoek ontwikkeld. Dit is het tweede jaar dat we de impactmeting uitvoeren.

Voorbeelden impact Natuur en Milieufederaties
Onderstaande afbeelding geeft in vogelvlucht concrete voorbeelden van behaalde successen van enkele NMF’s. Zo is de Brabantse Milieufederatie trots op het op de kaart zetten van het begrip Staldering: er mag pas een nieuwe stal worden gebouwd wanneer er een andere wordt afgebroken. Zo blijft het aantal stallen in Brabant gelijk.