Ruim 375.000 handtekeningen voor bescherming Europese wateren

april 3, 2019

Ruim 375.000 handtekeningen voor bescherming Europese wateren

Meer dan 375 duizend mensen lieten hun stem horen voor schone rivieren en meren in Europa. Zij vinden dat onze rivieren, meren en moerassen moeten worden beschermd door Europese regelgeving.

Met de Europese regelgeving beloofden de lidstaten om de kwaliteit van onze rivieren, meren en het grondwater te herstellen en te beschermen. Uiterlijk in 2027 moet alles op orde zijn. Maar ondanks de beloftes is de kwaliteit van onze wateren juist achteruit gegaan. En nu overweegt de Europese Commissie deze regelgeving af te zwakken. Dat kunnen we niet laten gebeuren!

Protect Water
Met de campagne #protectwater van tientallen Europese natuur- en milieuorganisaties riepen we mensen op om hun stem te laten horen. En dat is gelukt! Honderdduizenden Europeanen lieten weten hóe waardevol schone rivieren, meren en moerassen voor ons zijn. Een grote, krachtige stem, waar de Europese Commissie echt niet omheen kan.

Hoe nu verder?
De Europese Commissie komt eind 2019 met een beslissing over de regelgeving rondom de bescherming van ons water. Wij houden je hierover op de hoogte via onze site of onze nieuwsbrief.

Tags: