Sacha de Boer nieuwe ambassadeur voor de Nacht van de Nacht

september 5, 2018

Sacha de Boer nieuwe ambassadeur voor de Nacht van de Nacht

Dit jaar zetten maar liefst 12 bekende Nederlanders zich in voor de Nacht van de Nacht. In de campagne van de Natuur en Milieufederaties wordt opgeroepen spaarzamer en slimmer met verlichting om te gaan. Tijdens de Nacht van de Nacht, die dit jaar op 27 oktober valt, doven bedrijven en gemeenten op honderden plekken in heel Nederland de reclameverlichting en aanlichting van gebouwen en worden er honderden evenementen in het duister georganiseerd.

Naast Sacha de Boer zijn Andre Kuipers, Anita Witzier, Vincent Bijlo, oud minister Cramer, Govert Schilling, dichter Ingmar Heijtze, Maurits Groen, Bernice Nootenboom en Marga Hoek ambassadeurs in de Nacht van de Nacht campagne.

Veel verlichting in Nederland
Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Vanuit de ruimte gezien licht Europa enorm op en binnen Europa zijn België en Nederland het meest verlicht. Door spaarzamer en slimmer te verlichten kan veel geld en energie bespaard worden. Veel reclameverlichting blijft de hele nacht branden. Ook heeft voldoende duisternis een positief effect op de gezondheid en afweersysteem van mens en dier. Sinds de komst van elektrisch licht zijn mensen gemiddeld 1,5 uur korter gaan slapen. Melatonine, een hormoon dat in het donker wordt aangemaakt versterkt ons afweersysteem en heeft een remmend effect op het ontstaan van kanker.

Oproep
In Brabant hebben bijvoorbeeld de gemeente Oisterwijk en Achmea in Tilburg zich al aangemeld. Daarnaast worden er allerlei activiteiten in het donker georganiseerd.  Meldt uw organisatie zich ook aan? Aanmelden kan via: http://www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij/

Voor meer informatie over de Nacht van de Nacht kunt u contact opnemen met Irene Koch:
irene.koch@brabantsemilieufederatie.nl of via tel.nr 013 535 62 25.

Tags: