Subsidies groene burgerinitiatieven

mei 6, 2019

Subsidies groene burgerinitiatieven

Organiseer jij groene activiteiten in je buurt en zoek je manieren om dat te financieren? Daar zijn binnen Brabant verschillende mogelijkheden voor.

We lichten er hier twee uit.

BMF
De Brabantse Milieufederatie heeft een activiteitenfonds waar je een aanvraag kunt indienen als je een bij de BMF aangesloten groep of supporter bent.

Het BMF Activiteitenfonds wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcodeloterij. Aangesloten groepen en betalende supporters kunnen maximaal € 500,- per activiteit/project aanvragen. Aanvragen worden beoordeeld door de Raad van Toezicht van de BMF.

Provincie
Ook de provincie heeft een aantal subsidiemogelijkheden. Zij zijn gebundeld in dit overzicht. In dit overzicht vind je subsidies en fondsen voor groene burgerinitiatieven. Het overzicht is opgesteld in opdracht van de provincie Noord-Brabant, met als doel een handreiking te bieden aan lokale groene burgerinitiatieven die op zoek zijn naar financiering voor hun projecten. Naast provinciale fondsen bevat dit overzicht vooral ook informatie over subsidies en fondsen van derden, met links naar relevante webpagina’s en informatie.