Supportersbijeenkomst de Regte Heijden

juni 27, 2016

Supportersbijeenkomst de Regte Heijden

Afgelopen vrijdag werden wij samen met een deel van onze supporters verwelkomd op boerderij de Regte Heijden van Wim en Harriëtte van Roessel! 

Samen met Wim van Roessel begon Nol Verdaasdonk de middag met een inleidend verhaal over De Regte Heijden en de innovatieve manier van werken op deze boerderij. Vervolgens heeft Piet Rombouts van de Brabantse Milieufederatie ons meer verteld over het netwerk Goed Boeren.

Vervolgens ging de dag van start met een leerzame workshop koegedrag. Na wat theorie over de blinde vlekken en de vluchtzone van de koe zijn we dit in de praktijk gaan uit testen op de prachtige weilanden van Wim en Harriëtte van Roessel. Een excursie met de platte kar stond als volgende activiteit op de planning en hierbij hebben wij alle grond van de boerderij te zien gekregen! Samen met een begeleidend verhaal van Wim van Roessel was ook dit een geslaagde activiteit!

Als afsluiter werd er een barbecue met echt ‘mannenvlees’ verzorgd, wat hebben we genoten! Het mannenvlees komt van de ‘MelkMan’. Een MelkMan is een kalf, stier of os geboren op een melkveebedrijf waar kalveren bij de koe mogen drinken en in de wei mogen dartelen!

 

Over De Regte Heijden
De weilanden van boerderij De Regte Heijden grenzen aan natuurgebied De Regte Heide. In de weilanden rond de boerderij grazen 120 melkkoeien en hun kalveren. Wim en Harriëtte van Roessel werken agro-ecologisch en hebben als bedrijfsfilosofie ‘het samenwerken met en leren van de natuur’. Samenhang dus tussen bodem, plant, dier, mens en omgeving. Een constante zoektocht en leerproces naar het verbeteren van de wisselwerking tussen alle onderdelen. De optimale vorm van de boerderij voorziet in verschillende thema’s: kringlopen, bodem, natuurlijk gedrag en diergezondheid, economie, energie, maatschappelijke verantwoordelijkheid, biodiversiteit en watermanagement.

 

We hopen dat alle aanwezigen een leuke middag hebben gehad en graag zien wij jullie snel weer! Ben je nog geen supporter, maar wil je volgende keer wel bij zo’n leuke bijeenkomst zijn? Aanmelden kan hier!