Terug bij de startlocatie van Plan Boom

april 12, 2024

Terug bij de startlocatie van Plan Boom

In december 2019 was de eerste plantactie van het project Plan Boom in Nederland. Samen met 50 vrijwilligers werden de allereerste bomen in de grond gezet op het Landgoed Houdringe in Utrecht. Voor het Tv-programma Miljoenenjacht nam Annie van de Pas, directeur van de landelijke Natuur en Milieufederatie, presentator Wintston Gerschtanowitz mee terug naar deze plek. 

Terugblik Plan Boom

Ook in Brabant hebben we de afgelopen 4 jaar met Plan Boom veel plekken groener kunnen maken. In samenwerking met Brabants Landschap en IVN, en samen met vele vrijwilligers, zijn tijdens ruim 200 lokale plantacties door heel Brabant meer dan 160.000 bomen geplant. Ook zijn er dankzij 25 uitdeelacties bomen geplant in Brabantse tuinen. Hiermee hebben we niet alleen het verschil gemaakt in de fysieke leefomgeving, ook zijn meer mensen het belang van bomen gaan inzien.

Daarom: bomen planten

Bomen kennen vele voordelen. Ze verbeteren de biodiversiteit, zorgen voor schaduw en verkoeling, houden water vast en nemen CO2 op. Inheemse bomen en planten vormen een belangrijk leefgebied voor veel soorten planten en dieren die hier leven. Bomen zorgen voor gezonde lucht en van meer groen in je omgeving word je ook nog eens gelukkiger.

De oproep om bomen te blijven planten blijft dus fier overeind staan. Want hoe mooi zou het niet zijn als iedereen in diens leven ten minste één keer een boom plant.

Het project Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. Deze financiering voor Plan Boom loopt in 2024 ten einde. Maar in Brabant blijven we bomen planten! Houd de website van Plan Boom in de gaten voor meer informatie.

Meer weten over Plan Boom?

ONTVANG UPDATES

 • Nieuws
  17 mei 2024 BMF reageert op coalitieakkoord: wij blijven werken aan een mooi en duurzaam Brabant
 • Nieuws
  03 mei 2024 Oprichting voedselbos ‘De Noteneters’ met steun van het BMF activiteitenfonds
 • Nieuws
  17 april 2024 Henk Leenders en Angelique Heijnen: Nieuwe leden Raad van Toezicht
 • Nieuws
  12 april 2024 Terug bij de startlocatie van Plan Boom
 • Nieuws
  05 april 2024 Maak nú scherpe keuzes voor de toekomst van Brabant: reactie BMF op Perspectiefnota 2025

Meer nieuws

DOE MET ONS MEE
Sluit je aan voor een duurzaam Brabant!