Warandelezing 2015

oktober 26, 2015

Warandelezing 2015

Op woensdag 4 november 2015 zal Hans Biemans de Warandelezing 2015 uitspreken, met Toine Cooijmans als coreferent. De Brabantse Milieufederatie nodigt u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

duurzaam investerenAl jaren wordt gezocht naar een relatie tussen duurzame bedrijfsvoering van organisaties en een beloning daarvoor in financiële of economische zin. Sinds kort maakt op de financiële markten het verschijnsel groene obligatie een stormachtige ontwikkeling door. Groene obligaties verschillen van normale obligaties doordat het geleende geld gebruikt moet worden voor betere duurzame prestaties. De toepassingen van dit financieringsinstrument nemen snel toe. Gaat dit instrument teweeg brengen wat al decennia lang door duurzaamheidaanhangers met matig succes is nagestreefd? Hans Biemans (Hoofd Duurzaamheid bij Rabobank Markten) is sinds 2002 verantwoordelijk voor de integratie van duurzaamheid in de verschillende business units van de Rabobank. Hij neemt ons mee in de wereld van groene obligaties en andere duurzame financieringsvormen.

Tegelijk kiezen steeds meer mensen ervoor om, zonder tussenkomst van banken of andere financiële intermediairs, hun geld te investeren in een crowdfundingsproject als alternatieve financieringswijze. Toine Cooijmans richtte met twee buurtbewoners in Boxtel stichting Dommelbimd op om te voorkomen dat er een woonwijk of parkeerplaats op een uniek natuurgebied zou komen. Voor aankoop van het gebied is drie ton bij elkaar gehaald door inzet van crowdfunding. Hij vertelt ons over zijn ervaringen.

Datum: woensdag 4 november 2015
Tijd: 19.30 – 21.00 uur (ontvangst met koffie en thee vanaf 19.00 uur)
Locatie: DZ 2 (Dante Building), Tilburg University, Warandelaan 2, 5037 AB Tilburg
Organisatie: Tilburg Sustainability Center, Brabantse Milieufederatie, Brabants Dagblad, Academic Forum Tilburg University