“Wat willen we? Klimaat gerechtigheid”

Nieuws | Thema: Algemeen

december 1, 2019

“Wat willen we? Klimaat gerechtigheid”


“Wanneer willen we dit? Nu!” Ruim 150 scholieren, studenten en volwassenen verzamelden zich op vrijdagmiddag 29 november in Eindhoven om te staken voor het milieu. De BMF ondersteunt deze actie en was er bij.

Met omhooggehouden spandoeken en kartonnen bordjes lopen de scholieren, studenten en volwassenen door het stadscentrum van Eindhoven. De leus “What do we want? Climate justice! When do we want it? Now!” wordt meerdere keren ingezet door de organisatoren van Students For Climate Eindhoven. De rest roept hard mee.

Het centrum is drukbezocht, deze vrijdagmiddag. De Amerikaanse Black Friday heeft zijn intrede gedaan in Nederland. Demonstranten houden hun bordjes met slogans nog hoger in de winkelstraat om het winkelende publiek bewust te maken van deze koopjesdag. ‘Black Friday or Green Future?’ ‘Do you really need it? Think Twice! No to Black Friday!’

Er waren veel scholieren en kinderen aanwezig om te protesteren. Zij maken zich zorgen over hun toekomst. ‘Wij skippen lessen om jullie er een te leren’, ‘Rutte, stop met het klimaat kutte’, ‘Save trees, not assholes’, ‘Raise your voice, not the sea’. Ze hopen dat er beter geluisterd wordt en dat er nog meer actie wordt ondernomen om het klimaat te redden.

Jongeren werden door heel Nederland opgeroepen om te staken. Fridays For Future organiseerde aan de vooravond van COP25 een wereldwijde staking om op te komen voor het milieu. In meerdere (Brabantse) steden kwamen jongeren en volwassenen op deze vrijdag bijeen om hun stem te laten horen. Zo ook in Eindhoven. Het was de eerste staking die Students For Climate Eindhoven organiseerde.

Bekijk hieronder de foto galerij van deze klimaatstaking

Tags:

Neem contact op

Laatste nieuws

 • Nieuws
  17 mei 2024 BMF reageert op coalitieakkoord: wij blijven werken aan een mooi en duurzaam Brabant
 • Nieuws
  03 mei 2024 Oprichting voedselbos ‘De Noteneters’ met steun van het BMF activiteitenfonds
 • Nieuws
  17 april 2024 Henk Leenders en Angelique Heijnen: Nieuwe leden Raad van Toezicht
 • Nieuws
  12 april 2024 Terug bij de startlocatie van Plan Boom
 • Nieuws
  05 april 2024 Maak nú scherpe keuzes voor de toekomst van Brabant: reactie BMF op Perspectiefnota 2025

Meer nieuws