Week van de biologie

augustus 24, 2017

Week van de biologie

Het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) bestaat dit jaar 35 jaar. Het NIBI vindt het belangrijk dat steeds meer mensen meer weten van biologie. Omdat dat nodig is bij keuzes op gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid, en omdat het gewoon leuk en interessant is om meer te weten van het leven op onze planeet.

Daarom organiseert het NIBI van 25 september tot 1 oktober 2017 de Week van de Biologie.

Het doel: biologische begripsontwikkeling voor iedereen. De Week van de Biologie bestaat uit een aaneenschakeling van openbare evenementen om alle Nederlanders kennis te laten maken met de nieuwste biologische ins en outs. Denk aan een kijkje in het lab van besmettelijke ziekten, op bezoek bij de biologische gewasbeschermer en discussie over de perfecte baby op bestelling. Het NIBI doet dit met vele instanties waaronder universiteiten, bedrijven en scholen die vol passie bezig zijn met biologie.

Ook in Brabant worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals een lezing, cursus en wandelingen. Neem een kijkje op http://www.weekvandebiologie.nl/activiteiten of bekijk onze agenda.