Word lokale mobiliser voor de klimaatparade

augustus 26, 2015

Word lokale mobiliser voor de klimaatparade

In december dit jaar vindt de belangrijkste klimaattop van onze tijd plaats, de COP21 in Parijs. Met tienduizenden Nederlanders zijn we al naar een duurzame toekomst toe aan het werken: als bedrijven, bewonersgroepen, vakbonden, banken, kunstenaars, religieuze netwerken, etc. Op 29 november laten wij zien wat onze visie is voor de toekomst van Nederland. Aan Nederlandse en internationale politici en aan de rest van Nederland.

De “Klimaatparade”, op zondag 29 november, is geïnspireerd door de Occupy beweging in Bela Horizonte. Uitgangspunten zijn 1. Interactieve deelname door heel Nederland en 2. Festival/entertainment. Groepen uit heel Nederland kunnen blokken van de parade ‘adopteren’ en er iets geks, leuks of kritisch mee doen. Bijvoorbeeld: de lokale groentecoöperatie komt verkleed als seizoensgroentes op versierde fietsen; een klimaat-NGO komt met een wagen met mini-windmolens en spandoeken; een studentengroep

Wil jij meehelpen om de klimaatparade in aanloop naar de klimaattop in Parijs de grootste ooit te maken? We zijn op zoek naar mobilisers die in hun stad of dorp mensen willen mobiliseren om mee te doen aan die parade, op 29 november. In oktober en november organiseren we door het hele land brainstormavonden om zoveel mogelijk mensen na te laten denken over hoe zij een creatieve bijdrage kunnen leveren aan de parade: met praalwagen, theateract, spandoeken, gewoon meelopend, of… Daarvoor hebben we jou nodig om dat in jouw stad te (co-) faciliteren!

Meehelpen? Kom op naar de workshop met klimaat mobilisers uit heel Nederland.

Dinsdagavond 8 september in het Emma-centrum, Cremerstraat 245, Utrecht (10 min lopen van centraal station) 17:30: Samen eten (eventueel), 18:45: Start programma.

Vrijdagavond 9 oktober op nader te communiceren locatie. 17:30: Samen eten (eventueel), 18:45: Start programma.

  • Het plan voor de klimaatparade wordt gepresenteerd
  • Introductie: werkvormen om groepen mensen creatief aan de slag te laten gaan
  • In kaart brengen: welke groepen willen we per stad benaderen? (Bedrijven? Religieuze netwerken? Buurtinitiatieven? Coöperatieven?)

Reiskosten voor lokale mobilisers naar de workshop kunnen worden vergoed.

Opgeven (via mail) & contact: lynn@denhaagintransitie.org/0623223893.

Voor meer info zie https://www.facebook.com/events/1490086277950815/

Tags: