29 april | Zwerfafval: zo zet je succesvol een opruimactie op

Project | Thema: Events

Webinar | Zwerfafval: zo zet je succesvol een opruimactie op (29 april 2021)

Stadsjutters Breda in actie tijdens een groepsplugging op 16 juni 2018. Foto: Runnerscafe
Erger jij je ook zo aan al dat zwerfafval in de natuur? Wil je weten welke initiatieven er zijn in Brabant om zwerfafval op te ruimen? En wil je tips hebben om zelf een opruimactie op te zetten? Laat je inspireren door 3 Brabantse initiatieven tijdens het online webinar ‘Zwerfafval: zo zet je succesvol een opruimactie op’. Meld je nu aan!

INSCHRIJVEN

Nog te vaak slingeren er blikjes, flesjes, chipszakjes en ander troep rond in de natuur. Een opgeruimde wijk, buurt of natuurgebied er niet alleen mooier uit, het is ook beter voor mens, dier en natuur. Zwerfafval kan de bodem namelijk vervuilen en dieren eten het op of raken erin verstrikt. Genoeg redenen dus om met elkaar zwerfafval op te ruimen.

Als BMF zetten we ons met het Servicepunt Circulair in voor een circulaire economie waarin afval niet bestaat. Tijdens het webinar ‘Zwerfafval: zo zet je succesvol een opruimactie op’ dagen we je uit om in jouw buurt aan de slag te gaan. Stadsjutters Breda, Just Clean-up en De Bende van de Reeshof delen hun gouden tips om een actie op te zetten. Van het motiveren van buurtgenoten tot het enthousiasmeren van gemeenten en bedrijven om mee te doen.

Na dit webinar:

  • Weet je precies wat je zelf kan doen om een actueel, maatschappelijk probleem als zwerfafval tegen te gaan.
  • Heb je veel inspiratie opgedaan over Brabantse burgerinitiatieven die zwerfafval aanpakken.
  • Weet je precies van wie en waar je ondersteuning kunt krijgen. Je ontvangt een handige checklist/ stappenplan met concrete handvatten om direct aan de slag te gaan.

Praktische informatie

Het webinar wordt op donderdag 29 april 2021 gehouden. Aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht, je ontvangt dan vooraf nog een herinnering met de link om deel te nemen.

Datum: 29 april 2021
Tijd: 19.00 – 20.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
Locatie: via ZOOM

AANMELDEN

Neem contact op

JE HOEFT NIETS TE MISSEN
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!