Terugkijken | Zwerfafval: zo zet je succesvol een opruimactie op

Project | Thema:

Terugkijken | Zwerfafval: zo zet je succesvol een opruimactie op

Erger jij je ook zo aan al dat zwerfafval in de natuur? Wil je weten welke initiatieven er zijn in Brabant om zwerfafval op te ruimen? En wil je tips hebben om zelf een opruimactie op te zetten? Laat je inspireren door Brabantse initiatieven die succesvol opruimacties organiseren.

Nog te vaak slingeren er blikjes, flesjes, chipszakjes en ander troep rond in de natuur. Een opgeruimde wijk, buurt of natuurgebied er niet alleen mooier uit, het is ook beter voor mens, dier en natuur. Zwerfafval kan de bodem namelijk vervuilen en dieren eten het op of raken erin verstrikt. Genoeg redenen dus om met elkaar zwerfafval op te ruimen.

Als BMF zetten we ons met het Servicepunt Circulair in voor een circulaire economie waarin afval niet bestaat. Met het webinar ‘Zwerfafval: zo zet je succesvol een opruimactie op’ daagden we Brabanders uit om in de eigen buurt aan de slag te gaan.

Stadsjutters Breda en Just Clean-up deelden hun gouden tips om een actie op te zetten. Van het motiveren van buurtgenoten tot het enthousiasmeren van gemeenten en bedrijven om mee te doen.

Webinar gemist?

Opnamedatum: 29 april 2021
Tijd: 19.00 – 20.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
Locatie: Livestream via ZOOM

BEKIJK OP YOUTUBE

Neem contact op

JE HOEFT NIETS TE MISSEN
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!