Warandelezing 2021: Weet wat je eet, de noodzaak van een nieuw voedselsysteem
Update: Dit evenement heeft al plaatsgevonden.
Voor de 24e keer organiseren wij op dinsdag 12 oktober 2021 de Warandelezing. Dit jaar is het thema: Weet wat je eet, de noodzaak van een nieuw voedselsysteem.
Tijdens de Warandelezing gaan we in gesprek met prominente gasten over de urgentie en kansen van de voedseltransitie. Welke uitdagingen zijn er? Hoe kan de productie van voedsel duurzamer? En wat verwachten we daarin van overheden, ondernemers, onderzoeksinstellingen én consumenten?
Arjan Stegeman, hoogleraar gezondheidszorg landbouwhuisdieren aan Universiteit Utrecht
In een open setting geven alle sprekers een korte presentatie, daarna zullen we een interactief gesprek voeren met de panelleden en het publiek.
Praktische informatie
Datum: 12 oktober 2021 Tijd: 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) Locatie: Aula in het Cobbenhagen-gebouw, Tilburg University campus (plattegrond)
Het doel van de Warandelezing is het bevorderen van gesprekken over duurzaamheidsvraagstukken in onze provincie Noord-Brabant.
De Warandelezing werd eerder uitgesproken door:
2020: N.v.t.
2019: Koos Biesmeijer (ecoloog en wetenschappelijk directeur bij Naturalis Biodiversity Center); co-referent: Rik Grashoff (gedeputeerde van Natuur, Water en Milieu)
2018: Ed Nijpels (oud-minister van milieu en aanjager van de Klimaattafels)
2017: Bernice Notenboom (documentairemaker, klimaatjournalist en poolreiziger)
2016: Louise Vet (bioloog en hoogleraar ecologie)
2015: Hans Biemans (hoofd duurzaamheid Rabobank)
2014: Jan Rotmans (hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid)
2013: Klaas van Egmond (hoogleraar Geowetenschappen, Universiteit Utrecht)
2012: Marjan Minnesma (milieu-activiste en directeur Stichting Urgenda)