Elke gemeente haar eigen buurtvoedselbos (Schijndel)

Elke gemeente haar eigen buurtvoedselbos (Schijndel)

6 oktober 2023 - 6 oktober 2023
13:00 - 17:00

  • Organisatie: Brabantse Milieufederatie
  • Kosten: gratis

Ben jij inwoner of ambtenaar? En zou jij ook wel een voedselbos in jouw dorp of wijk willen? Een voedselbos dat op gemeenschappelijke grond staat en onderhouden wordt door een groep inwoners? Dat kan! Er zijn in Brabant al verschillende zogenaamde ‘buurtvoedselbossen’. In deze praktische en inspirerende bijeenkomst ontdek je hoe het opzetten van het Vitaminibos in Schijndel aangepakt is.

In deze bijeenkomst ontdek je hoe dit in Schijndel aangepakt wordt. De focus bij deze bijeenkomst ligt op de rol van de overheid bij een buurtvoedselbos. Tijdens de bijeenkomst gaan we in op zaken als: hoe kan de overheid ondersteunen bij de ontwikkeling van een buurtvoedselbos? Waar krijg je mee te maken als het buurtvoedselbos zich op overheidsgrond bevindt? Wat zijn de kansen en risico’s voor overheden als bewoners een buurtvoedselbos willen beginnen? En natuurlijk maken we een rondje door het voedselbos zelf! Voor het hele programma, kijk hier.

Je kunt tot je tot 1 oktober aanmelden.

MELD JE AAN!

Heb je speciaal vragen over de financiering van (buurt)voedselbossen? Dan is de masterclass ‘financiering voedselbossen’ iets voor jou.

Terug naar agenda

Elke gemeente haar eigen buurtvoedselbos (Schijndel)

JFG4+RF Schijndel, Netherlands