55 organisaties strijden samen voor gezonde grond

maart 25, 2021

55 organisaties strijden samen voor gezonde grond

21 ouders met baby’s luiden de noodklok op 21 maart 2021

21 ouders met 21 baby’s verzamelden zich 21 maart 2021 in Zeewolde om de noodklok te luiden voor het belang van een vruchtbare bodem. Dit deden zij namens 50 natuur-, milieu- en boerenorganisaties, waaronder de Natuur en Milieufederaties. Volgens de initiatiefnemers is dit het laatste decennium waarin het tij kan worden gekeerd ten gunste van het klimaat, de natuur, de biodiversiteit én een gezonde basis voor onszelf en de generaties na ons. De oplossing ligt in de bodem!

In balans met de natuur

Om in balans te leven met de natuur, zullen we de grond tot onze grootste bondgenoot moeten maken. Door op een gezonde en verantwoordelijke manier om te gaan met onze bodem, zorgen we voor een vitale bodem die gezond voedsel levert, water vasthoudt en filters, CO2 opslaat én biodiversiteit bevordert. Een gezonde bodem is daarmee de basis van ons bestaan, ons voedselsysteem, onze gezondheid en ons welzijn.

Manifest voor de komende generatie

Om de nieuwe regering in te laten zien dat een vruchtbare en vitale bodem van groot belang is voor de toekomstige generaties, hebben 21 ouders en hun baby’s op 21 maart 2021 de noodklok geluid in Zeewolde, namens 55 milieu-, natuur- en boerenorganisaties. De diverse organisaties die het manifest onderschrijven, stellen toegang tot een gezonde bodem voor toekomstige generaties centraal. Danielle de Nie, bodemkundige, medeoprichter Aardpeer en directeur Wij.land, overhandigt namens hen op de eerste lentedag van het jaar het manifest aan Michel Scholte, de onlangs verkozen Minister van de Nieuwe Economie. Met dit manifest worden de nieuwe volksvertegenwoordigers, leiders en beleidsmakers van ons land opgeroepen om zich bij de organisaties aan te sluiten, mee te helpen en bondgenoten van de bodem te worden door mee te werken aan een gezonde en vitale bodem en te zorgen voor betaalbare toegang tot grond.

Wat kan jij doen?

Doe mee en teken het manifest op www.aardpeer.nl/samenvoorgrond-manifest. Zo zorgen we samen voor een vitale basis voor de toekomstige generaties.

Het laatste nieuws

ONTVANG UPDATES

  • Nieuws
    26 maart 2024 Gedreven Brabanders duiken in de omgevingswet met training ‘Vergroen je buurt met de omgevingswet’
  • Nieuws
    25 maart 2024 Verbinding en inzichten bij coalitiedag Boer&Buur met natuur
  • Nieuws
    25 maart 2024 Natuurorganisaties blijven strijden voor Europese natuur
  • Nieuws
    13 maart 2024 Ecodorp Klein Oers wint prijs voor meest circulaire bewonersinitiatief van Brabant
  • Nieuws
    27 februari 2024 Natuurherstelwet definitief aangenomen door Europees Parlement

Meer nieuws

DOE MET ONS MEE
Sluit je aan voor een duurzaam Brabant!