Na de zomer bijeenkomst over PAS-uitspraak

juni 26, 2019

Na de zomer bijeenkomst over PAS-uitspraak

De BMF organiseert na de zomervakantie een bijeenkomst over de PAS-uitspraak. Wat zijn de gevolgen van de uitspraak van de Raad van State? Daar gaat deze bijeenkomst over. De Brabantse Milieufederatie hoopt dat de uitspraak zorgt voor de omslag die zo hard nodig is voor de natuur.

De Raad van State heeft op 29 mei een belangrijke uitspraak gedaan over het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Door deze uitspraak kunnen vergunningen voor veehouderij, wegen en industrie niet langer worden verstrekt wanneer extra stikstofbelasting kwetsbare natuur kan schaden.

Natuur- en milieuorganisaties, waaronder de BMF, dringen al jaren aan op een effectieve aanpak van de stikstofproblematiek. De uitspraken van de Raad van State zijn gedaan op de beroepen van Werkgroep Behoud de Peel, Mobilisation for the Environment en Vereniging Leefmilieu.

Achtergrondinformatie

Werkgroep Behoud De Peel (WbdP) zet zich al jaren in voor de zeer kwetsbare natuurgebieden in de Peel. Zij hebben dan ook veel informatie verzameld over het PAS. Lees hier de meest recente nieuwsbrief van WbdP.

Tags:

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op

Profiel Hetty Gerringa

Hetty Gerringa

Juridische zaken