Brabantse voetafdruk

mei 7, 2015

Brabantse voetafdruk

Iedereen heeft een stukje van de Aarde nodig om te leven. Dit stukje is nodig om bijvoorbeeld je voedsel te verbouwen, je huis te verwarmen, je afval te laten verwerken, je kleding te produceren of naar je werk te reizen. Per persoon hebben we op Aarde ongeveer 4 voetbalvelden beschikbaar. De gemiddelde Nederlander gebruikt er echter een stuk meer. Wil je weten hoeveel voetbalvelden jij gebruikt? De Brabantse Milieufederatie heeft in samenwerking met de andere Natuur en Milieufederaties een Voetafdrukscan ontwikkeld, waarmee je kunt zien hoeveel Aarde jij nodig hebt.

Wij vinden dat iedereen moet kunnen genieten van een mooie natuur en een duurzaam Nederland. Maar niet alleen wij, ook onze kinderen en kleinkinderen moeten die kans krijgen. Daarom zetten wij ons in voor een mooi en duurzame Brabant! De komende weken zal de Brabantse Milieufederatie de Brabantse Voetafdruk dan ook meer onder de aandacht brengen voordat we gaan starten.

Op dit moment is de Brabantse Voetafdruk 5.44 ha (gebaseerd op de mensen die de afdruk al hebben ingevuld), dit zijn zo’n 12 voetbalvelden. Hoe meer Brabanders de scan invullen, hoe vollediger de resultaten zullen zijn van de voetafdruk van heel Brabant. Het invullen van de vragen kost je ongeveer 15 minuten. We willen met zijn allen streven naar een voetafdruk die een stuk kleiner is dan 5.44 ha. Daarom kun je je na het invullen van de vragenlijst ook aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief waarin tips staan om je voetafdruk te verkleinen.

Nieuwsgierig? Vul dan de scan direct in.

Tags: