Geslaagde opening ommetje Nieuwe Warande

september 20, 2016

Geslaagde opening ommetje Nieuwe Warande

2016-09-11-photo-00000677Vorige week zondag was het eindelijk zover, het vernieuwde ommetje Nieuwe Warande werd in Tilburg geopend. Wethouder Mario Jacobs opende het ommetje samen met Carolien van Zorgboerderij Rugdijk door het nieuwe bijenhotel te onthullen.

Het bijenhotel is gemaakt door mensen van de Zorgboerderij Rugdijk. Carolien vertelt dat ze hier met heel veel plezier aan hebben gewerkt. Ze vonden het zelfs zo leuk dat ze aangaven graag vaker iets te willen doen voor de bijen.

Na de officiële opening waren er diverse activiteiten te doen voor alle bezoekers. Zo gaf Theo Peeters een mini-college over het belang van de wilde bijen, konden kinderen aan de slag met het vangen van waterbeestjes in de Poel en ging een grote groep belangstellende mee met IVN-gids Frans om het ommetje beter te leren kennen.

Bij de poel werden prachtige jonge salamanders gevangen en uitgebreid bekeken. Jong en oud waren verrast dat er zo veel verschillend leven in de poel zit. Bij de poel stonden ook verschillende kraampjes met lokale lekkernijen en een kraampje van IVN met natuuronderzoek materiaal.

Ondertussen was Nederlands Kampioen houtsculptuur Tommy Weijenberg druk bezig met het bewerken van een mooie eikenhouten stam, gedoneerd door Jan van Rijsewijk. Tommy toverde de eikenhouten stam uiteindelijk om in een prachtig rustpunt voor langs de route.