Reactie Brabantse natuur- en milieuorganisaties op Bestuursakkoord

Nieuws | Thema: Algemeen

mei 14, 2020

Reactie Brabantse natuur- en milieuorganisaties op Bestuursakkoord

Foto: Visit Brabant

De Brabantse natuur- en milieuorganisaties maken zich zorgen over de stikstofaanpak en bezuinigingen op natuur in Brabant. Dat schrijven de organisaties in een open brief aan Provinciale Staten. Het bestuursakkoord ‘Samen, Slagvaardig en Slim: Ons Brabant’ wordt vrijdag besproken door de Statenleden.

LEES DE OPEN BRIEF

Brabants Landschap, Natuurmonumenten, IVN Brabant en de Brabantse Milieufederatie vinden het een goede zaak dat de nieuwe Brabantse coalitie een aantal belangrijke beleidsinspanningen voor de bescherming en versterking van de natuur continueert. Veel zorgen hebben de non-profitorganisaties over de aangekondigde bezuiniging op het programma Natuur en het afgezwakte stikstofbeleid.

Versnelling noodzakelijk

“Een gewijzigde aanpak geeft opnieuw onduidelijkheid en vertraging voor alle partijen, terwijl bijvoorbeeld de woningbouwopgave groot is,” zo staat in de brief te lezen. “Als we van Brabant een topregio willen maken, dan vraagt dat om versnelling in plaats van vertraging. We gaan daarom graag snel in gesprek met het nieuwe college [van VVD, Forum voor Democratie, CDA en Lokaal Brabant, red.] om invulling te geven aan een stikstofaanpak die kan rekenen op maatschappelijk draagvlak en waarin de belangen van mens, natuur en leefomgeving zorgvuldig zijn afgewogen.” Lees hier de hele brief.

De Brabantse Milieufederatie gaf de nieuwe bestuurders vorige week al 10 punten mee waar zij zich deze periode sterk voor kunnen maken.

De Statenvergadering is vrijdag 14 mei vanaf 11.00 uur live te volgen via www.brabant.nl/pslive.

Tags:

Neem contact op

Laatste nieuws

 • Nieuws
  12 april 2024 Terug bij de startlocatie van Plan Boom
 • Nieuws
  05 april 2024 Maak nú scherpe keuzes voor de toekomst van Brabant: reactie BMF op Perspectiefnota 2025
 • Nieuws
  26 maart 2024 Gedreven Brabanders duiken in de omgevingswet met training ‘Vergroen je buurt met de omgevingswet’
 • Nieuws
  25 maart 2024 Verbinding en inzichten bij coalitiedag Boer&Buur met natuur
 • Nieuws
  25 maart 2024 Natuurorganisaties blijven strijden voor Europese natuur

Meer nieuws