Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Het Groene Woud

Het Groene Woud

Het Groene Woud biedt een unieke mix van natuur, cultuur en vermaak. Tien gemeenten, grootschalige aaneengesloten natuurgebieden en authentieke landschappen, gelegen tussen de steden ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg, vormen samen Het Groene Woud. Het Groene Woud is zo bijzonder dat het is uitgeroepen tot Nationaal Landschap. Hiermee is het een visitekaartje van Brabant en Nederland. Het Groene Woud is een gebied om trots op te zijn!

Het gemeenschappelijk doel van het algemeen bestuur Stichting Streekhuis Het Groene Woud:

Stichting Streekhuis Het Groene Woud richt zich op een duurzame ontwikkeling van Het Groene Woud door versterking van het landschap, stimulering van de groene economie, versterking van de leefbaarheid en het laten terugvloeien van extra gegeneerde economie naar het landschap. Dit in samenwerking met het volledige, groeiende netwerk van Het Groene Woud bestaande uit geïnteresseerde en voor deze doelstelling gemotiveerde inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties.

Om de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties optimaal te kunnen ondersteunen, is er vanuit Streekhuis Het Groene Woud, een ‘menukaart’ ontwikkeld. Deze menukaart bestaat uit:

  • Kennis en expertise
  • Netwerken
  • (Live) bijeenkomsten
  • Communicatieondersteuning
  • Financiële ondersteuning

Voor nadere informatie over Het Groene Woud, de ondersteuning vanuit het streekhuis en de projecten, verwijzen wij naar de site www.hetgroenewoud.com. Ook willen wij u hierbij attenderen op de Werkplaats (de digitale marktplaats) van Het Groene Woud. Hierop kunt u op zoek gaan naar extra handen, materialen, advies en hele goede ideeën om uw initiatief verder vorm te geven. Maar daarnaast kunt u ook uw inzet aanbieden, zodat u anderen kunt helpen creatieve plannen om te zetten in concrete projecten. Voor verder informatie zie www.werkplaatshetgroenewoud.com.

Het Groene Woud
Samenwerkingspartner
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF