24 oktober | Nacht van de Nacht (online)

Project | Thema: Natuur & Landschap

Event: Nacht van de Nacht – online

LET OP: deze activiteit heeft al plaatsgevonden.

Samen genieten van het donker. Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. 

Met de Nacht van de Nacht vraagt de Brabantse Milieufederatie aandacht voor het behoud van duisternis, door mensen te laten genieten van de nacht. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. In de grotere steden kan men nauwelijks nog de sterren zien, en de Melkweg al helemaal niet meer. Lichtvervuiling komt op veel plekken voor. Denk aan verlichting van bijvoorbeeld sportvelden, wegen, kantoorgebouwen, parkeerterreinen/garages, kassen, monumenten en reclameborden die de hele nacht onnodig branden.

Lichtvervuiling door nachtelijke verlichting met kunstlicht kost veel geld en energie, maar verstoort ook het bioritme van dieren en planten. Daarom vraagt de BMF samen met de andere Natuur en Milieufederaties aandacht voor lichtvervuiling tijdens de Nacht van de Nacht.

Doe mee tijdens de Nacht van de Nacht 2020

Update 15 oktober 2020: Naar aanleiding van de huidige situatie rondom het Coronavirus en de afgekondigde maatregelen hebben de Natuur en Milieufederaties (NMF’s) besloten om tijdens de Nacht van de Nacht van zaterdag 24 oktober geen fysieke activiteiten, bijeenkomsten en evenementen in het donker te organiseren.

Wel roepen de NMF’s iedereen op om de Nacht van de Nacht thuis te beleven! Doof zoveel mogelijk lichten, meld dat aan op de site en geniet van de donkere nacht en sterrenhemel. Via de livestream op facebook brengt de Nacht van de Nacht een interessant programma.

We zenden namelijk op de social media kanalen van de Nachtvandenacht een avondvullend programma uit. Een uiteenlopend programma voor kinderen en ouderen. Het programma start om 19 uur. De host van die avond is ambassadeur, cabaretier en schrijver Vincent Bijlo. Voor een gedetailleerd programma, kijk hier.

Doe mee met de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober!

Tags:

Neem contact op

JE HOEFT NIETS TE MISSEN
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!