Vanaf 13 september | Krachtig coördineren (Aarle-Rixtel)

Project | Thema: Natuur & Landschap

Aarle-Rixtel | Krachtig coördineren (vanaf 13 september)

Hoe kun je nog beter vrijwilligers aan jouw werkgroep binden? Hoe zorg je dat niet al het werk op jouw schouders rust, maar juist wordt gedragen door een brede groep vrijwilligers? Meld je nu aan voor onze training!

INSCHRIJVENProgramma | Doelgroep | Praktische informatie

De Brabantse Milieufederatie organiseert samen met de andere groene organisaties in Brabant een praktijkgerichte training voor (werk)groepscoördinatoren van lokale natuur- en milieuorganisaties.

Programma

In de training staat jouw praktijk als coördinator centraal. In twee bijeenkomsten ga je samen met andere coördinatoren van groene organisaties aan de slag. Samen ontdek je hoe je een krachtige en energieke groep krijgt en behoudt.

Ben jij geen (werkgroep)coördinator? Maar houd je je wel bezig met het werven of aansturen van vrijwilligers binnen een groene organisatie in Brabant. Ook dan is deze training voor jou interessant.

Aan het eind van de training:

  • Weet je hoe je verschillende soorten vrijwilligers kunt vinden en binden;
  • Ben je geïnspireerd en voel je je ondersteund om jouw werk als vrijwillige coördinator met plezier en resultaat te (blijven) doen;
  • Heb je inzicht in jouw eigen functioneren als groepscoördinator (inclusief de grenzen van mandaat en inzet van de vrijwilligers), en weet je wat goed gaat en wat je nog kan verbeteren;
  • Heb je inzicht in de samenstelling en werkwijze van jouw groep (betrokkenheid, motivatie, verhoudingen, sfeer, mix), en ben je in staat om ieder naar wederzijdse tevredenheid in te zetten en aan te sturen.
  • Heb je handvatten gekregen om het bovenstaande ook in de praktijk te brengen.

Doelgroep

De training is bedoeld voor vrijwillige (werk)groep coördinatoren van lokale natuur- en milieuorganisaties in Brabant. Ook voor andere rollen binnen groene organisaties, waar werving, behoud en effectieve aansturing van vrijwilligers belangrijk is, kan deze training waardevolle kennis, ervaring en methodiek aanreiken.

Er mogen meerdere vrijwilligers per organisatie deelnemen aan deze training.

“Het was heel mooi dat we kennis deelden – dus samen komen tot de beste antwoorden en ervaringen. Top!”

Oud-deelnemer van de training

Praktische informatie

De training bestaat uit twee avonden. Na opgave ontvang je ongeveer een week voor de start van de training een programma en nadere informatie.

Kosten: De trainingen zijn GRATIS.

Krachtig coördineren

Datum: Dinsdag 13 en 27 september
Tijd: start vanaf 19.00 uur
Locatie: Aarle-Rixtel

DIRECT INSCHRIJVEN

Wil je meer weten?

Mocht je interesse hebben, maar twijfelen of je hebt nog vragen, neem dan contact op met Daniëlle Vink (IVN Natuureducatie) via d.vink@ivn.nl.

Zelf een training aanvragen?
Heb jij interesse in een training in jouw regio. En heb je een groep van minimaal 10 geïnteresseerden? Stuur een mail naar Danielle Vink  d.vink@ivn.nl en informeer naar de mogelijkheden. Dan plannen we samen een datum in. Ook voor andere vragen rond de training  kun je altijd mailen.

Meer informatie

Deze training is een initiatief van Impuls Groene Vrijwilligers Noord-Brabant, bestaande uit IVN Brabant, Brabants Landschap, Brabantse Milieufederatie, Floron, Natuurmonumenten, RAVON en Staatsbosbeheer. Het project wordt gefinancierd door Provincie Noord-Brabant.

Neem contact op

JE HOEFT NIETS TE MISSEN
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!