

Zoeken
december 21, 2021
De werkgroep Watrestje wil gewone consumenten motiveren om geen voedsel meer te verspillen. Voedselverspilling is namelijk helemaal niet nodig, vinden Paula Huismans, Esther Poulissen en Dianne van Kessel van Watrestje. “Eten is er om lekker op te eten, niet om weg te gooien!”
De cijfers zijn bekend, al moet Watrestje ze vaak herhalen:
Al dat voedsel dat voor niets geproduceerd is zorgt voor veel onnodige CO2-uitstoot, maar daar kun je iets aan doen! Met praktische tips en lekkere recepten laat de werkgroep zien dat je ook op een vrolijke manier minder CO2 kunt produceren. Dat tikt aan, want per kg voedsel stoten we 3 kg CO2 uit.
Het tegengaan van voedselverspilling is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook nog voor heel veel andere dingen.
Waarom is het zo’n goed idee om creatieve dingen te doen met overgebleven eten? Niet voor niets gaat 1 van de 17 millenniumdoelen over het tegengaan van voedselverspilling. Paula, Dianne en Esther vinden koken met restjes erg leuk en noemden nog 9 redenen die hen extra motiveren:
Foutje gezien? Mail naar communicatie@brabantsemilieufederatie.nl