Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs 2015

Ook in 2015 gaan de Natuur en Milieufederaties, samen met Vroege Vogels, de Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs van €3000,- uitreiken. De prijs is geïnspireerd op Pluk die in het boek zijn tijd ver vooruit was als natuur- en milieubeschermer.

Iedereen die zich concreet inspant voor behoud of groei van natuur en milieu, komt voor de prijs in aanmerking. Je initiatief moet natuurlijk wel passen bij de actie van Pluk van de Petteflet zelf: slim van opzet, creatief, effectief en eenvoudig uit te voeren. Projecten met een innovatief karakter verdienen de voorkeur.

Wie kan meedoen?Pluk natuur
Iedereen die een project uitvoert waar natuur en/of milieu in Nederland beter van worden, komt in aanmerking. De prijs wordt uitgereikt aan individuen, dus als je vanuit een groep werkt, wijs dan iemand aan die namens de groep naar buiten treedt. In 2013 ging de prijs naar Jelle Medema voor zijn initiatief De Makkelijke Moestuin.

De hoofdprijs is een geldbedrag van € 3.000,- te besteden aan het initiatief of project. De winnaar wordt in mei bekend gemaakt in het programma Vroege Vogels.

Een overzicht van alle voorwaarden vind je in dit document.

Brabant
De Brabantse Milieufederatie houdt een voorronde in Brabant waarbij de winnaar €250,- ontvangt. Wij zullen uit de binnengekomen projecten een kandidaat voordragen voor de landelijke prijs. We nodigen je dus van harte uit om initiatieven, van jezelf of van anderen, aan te melden.

• Tot 22 februari kan je jezelf of iemand anders aanmelden via dit formulier.
  • Onze Brabantse jury bestaande uit Frans Ellenbroek (Natuurmuseum Brabant), Piet Duizer (IVN Brabant) en Nol Verdaasdonk (Brabantse Milieufederatie) kiest uit alle aanmeldingen drie genomineerden.
  • Van 4 maart t/m 15 maart kan iedereen stemmen op de drie genomineerden via onze website.
  • Degene met de meeste publiekstemmen gaat door naar landelijke finale. Wie dat is, maken wij bekend op 16 maart.

Landelijke finale
Uit elke provincie wordt een kandidaat genomineerd. Een landelijke jury kiest hieruit drie kandidaten voor de landelijke prijs. Vervolgens kan iedereen in Nederland hier op stemmen via de website van Vroege Vogels. De kandidaat met de meeste publieksstemmen wint uiteindelijk de Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs 2015. De winnaar ontvangt € 3.000,- en wordt in mei bekendgemaakt in het radioprogramma van Vroege Vogels.

Afbeeldingen: ©Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp Illustrations