Nacht van de Nacht 2020

Doe het licht uit tijdens Nacht van de Nacht 2020

Samen genieten van het donker. Met de Nacht van de Nacht 2020 vraagt de Brabantse Milieufederatie aandacht voor het behoud van duisternis, door mensen te laten genieten van de nacht. In de nacht van zaterdag 24 oktober 2020 organiseren we voor de 16e keer deze campagne. 

Doe jij dit jaar het licht uit? Tijdens de Nacht van de Nacht zijn er door het hele land honderden online activiteiten, waarbij je als deelnemer de schoonheid van de nacht kan ervaren.

Doe mee op zaterdag 24 oktober. Kijk voor meer informatie op www.nachtvandenacht.nl.

Lichtvervuiling

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. In de grotere steden kan men nauwelijks nog de sterren zien, en de Melkweg al helemaal niet meer. Lichtvervuiling komt op veel plekken voor. Denk aan verlichting van bijvoorbeeld sportvelden, wegen, kantoorgebouwen, parkeerterreinen/garages, kassen, monumenten en reclameborden die de hele nacht onnodig branden.

Lichtvervuiling door nachtelijke verlichting met kunstlicht kost veel geld en energie, maar verstoort ook het bioritme van dieren en planten. Daarom vraagt de BMF samen met de andere Natuur en Milieufederaties aandacht voor lichtvervuiling.

 

Onze andere projecten

Neem contact op