29 oktober | Nacht van de Nacht 2022

Doe mee met Nacht van de Nacht 2022: Laat het donker donker

Laten we samen genieten van het donker. In de nacht van zaterdag 29 oktober 2022 organiseren we voor de 18e keer de Nacht van de Nacht. 

Elk jaar vraagt de Brabantse Milieufederatie samen met de Natuur en Milieufederaties en onze lokale natuur- en milieuorganisaties aandacht voor het behoud van duisternis. Dat doen we traditiegetrouw op de avond waarop we de klok verzetten met heel veel mooie activiteiten.

Doe mee als particulier | Doe mee als organisatie | Over lichtvervuiling

Doe mee op 29 oktober

Tijdens de Nacht van de Nacht beleef je hoe mooi en donker de nacht kan zijn. Zo zijn er door het hele land honderden activiteiten, waarbij je als deelnemer de schoonheid van de nacht kan ervaren. Van een interactieve workshop tot lezingen, en van nachtelijke vaartocht tot sterrenkijken bij de sterrenwacht.

Doe mee op zaterdag 29 oktober 2022. Kijk voor meer informatie op www.nachtvandenacht.nl of ontvang onze nieuwsbrief.

Doe mee als organisatie

Als organisatie, bedrijf of Brabantse gemeente kan je ook meedoen met de Nacht van de Nacht. Organiseer bijvoorbeeld een eigen activiteit of doe de buiten- en reclameverlichting uit. Of word nachtfotograaf en doe mee met ons onderzoek naar lichthinder door bedrijven en organisaties.

Zo zetten we ons samen in tegen lichtvervuiling.

Over lichtvervuiling

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. In de grotere steden kan men nauwelijks nog de sterren zien, en de Melkweg al helemaal niet meer. Lichtvervuiling komt op veel plekken voor. Denk aan verlichting van bijvoorbeeld sportvelden, wegen, kantoorgebouwen, parkeerterreinen, kassen, monumenten en reclameborden die de hele nacht onnodig branden.

Lichtvervuiling door nachtelijke verlichting met kunstlicht kost veel geld en energie, maar verstoort ook het bioritme van dieren en planten. Daarom vraagt de Brabantse Milieufederatie samen met de andere Natuur en Milieufederaties aandacht voor lichtvervuiling en energieverspilling.

 

Neem contact op

Profiel Jesper Bekkers

Jesper Bekkers

Communicatie

Onze andere projecten

BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!