Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Sandor Löwik

Sandor Löwik

De energietransitie stelt inwoners, bedrijven en overheden voor nieuwe uitdagingen. Duurzame energievormen, met name grootschalige wind- en zonne-energieprojecten, gaan ons landschap en leefomgeving veranderen. Ik denk graag in kansen en nieuwe mogelijkheden waarbij deze projecten nieuwe waarde aan de omgeving kunnen toevoegen. Daarbij staan  verbinding met het cultureel erfgoed en de lokale landschappelijke waarden centraal. Ook moeten de lusten en lasten rechtvaardig verdeeld worden, zodat de lokale gemeenschap kan meedelen in de opbrengsten. Zo heb ik in Twente de lokale energiecoöperatie Boeskoolstroom opgericht, en die ervaring zet ik nu graag in voor Brabant.

Naast hernieuwbare energie is het zuinig omgaan met grondstoffen een belangrijke kernwaarde. Door materialen, nutriënten en grondstoffen te hergebruiken wordt er minder afval gestort en verbrand. Daarnaast is er minder grondstofwinning nodig waardoor oliewinning, mijnbouw en het kappen van tropisch regenwoud op andere plekken in de wereld beperkt worden. In Brabant biedt de overgang naar een circulaire economie mogelijkheden voor innovatie, nieuwe businessmodellen en nieuwe werkgelegenheid. Ik draag dan ook graag bij aan een Circulair Brabant.

De onderwerpen waar ik mij bij de Brabantse Milieufederatie op richt zijn: windenergie, warmte en aardgasvrije wijken, energielandschappen, regionale energie strategieën en circulaire economie.

 

Sandor Löwik
Energie en circulaire economie
Telefoonnummer: 013 535 6225
sandor.lowik@brabantsemilieufederatie.nl
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF