Videotips om plasticvrij te leven

Blog | Thema: Persoonlijke tips

februari 15, 2021

Videotips | Dit zet je aan het denken over het gebruik van plastic

Door Steffi van Dongen

Er zijn veel producten van plastic die we in ons dagelijks leven gebruiken zonder er ook maar één keer over na te denken. Sommige van die producten, hoe klein en onschuldig ze ook lijken, hebben een behoorlijk grote impact op het milieu. Dit zijn onze drie videotips om plasticvrij te leven.

De twee documentaires en TED Talk laten je kritisch kijken naar het gebruik van plastic in jouw dagelijks leven.

A plastic ocean

Wat is eigenlijk de impact van plasticafval op ons milieu? In A Plastic Ocean neemt documentairemaker en journalist Craig Leeson je mee op zijn ontdekkingstocht naar de vraag: hoe tast plastic onze oceanen aan? Deze prijswinnende documentaire zet je aan het denken over onze plastic verslaving.

TED Talk

De hoeveelheid afval die Lauren Singer de afgelopen drie jaar heeft geproduceerd, past in een klein potje. Ze leeft al sinds 2012 zoveel mogelijk zonder afval en is een inspirator voor veel jongeren. Benieuwd naar het verhaal van Lauren Singer? Bekijk de TED Talk.

Our Planet

Duurzaam leven, minder plastic gebruiken, waar doen we het allemaal voor? De film Our Planet laat zien hoe prachtig onze natuur is en de noodzaak om de natuur te beschermen. Het is een ware wake-up call als je het ons vraagt.

Wat doe jij thuis voor het klimaat?

Ben je geïnspireerd geraakt om zelf bewuster te leven? Ontdek hoe duurzaam jij al leeft en laat je inspireren door anderen om een volgende stap te zetten. Welke dagelijkse producten kan jij nog vervangen voor een duurzaam alternatief?

Wil je op de hoogte blijven van duurzame activiteiten voor Brabantse jongeren? Meld je aan voor onze mailinglist en volg ons op Instagram @futureproofbrabant!

Foutje gezien? Mail naar communicatie@brabantsemilieufederatie.nl

Onze laatste blogs

ONTVANG UPDATES

 • Blog
  24 mei 2024 6 juni EU-verkiezingen: gelukkig hebben we Europa nog!
 • Blog
  07 mei 2024 Oud-voorzitter Gertjan Endedijk blikt terug
 • Blog
  22 maart 2024 Helden van Plan Boom: Angela Heetvelt
 • Blog
  21 maart 2024 Duurzame opleidingen in Brabant
 • Blog
  14 maart 2024 De 'circulaire economie': wat is dat?

Meer blogs

DOE MET ONS MEE
Samen werken we aan een mooi en duurzaam Brabant!