Landbouw met natuur

Landbouw met natuur, hét kennispunt voor natuurinclusieve landbouw

Landbouw met natuur is hét kennispunt voor boeren die aan de slag willen met natuurinclusieve landbouw of agroforestry. De website landbouwmetnatuur.nl laat voorbeelden zien van projecten en maatregelen die bijdragen aan een duurzaam landbouwsysteem.

Door kennis te delen en te inspireren willen de Natuur en Milieufederaties biodiversiteit behouden en vergroten, en gezonde landbouw stimuleren. De provinciale milieufederaties brengen op de website initiatieven en agrariërs samen die natuurinclusieve landbouw of agroforestry in de praktijk willen brengen.

Praktische tips

Op landbouwmetnatuur.nl staan praktische tips en voorbeelden voor agrarische ondernemers die stappen willen zetten in hun bedrijfsvoering. Zo vind je meer informatie over agrarisch natuurbeheer, agroforestry, brede gewasrotatie, kringlooplandbouw, niet-kerende grondbewerking en strokenteelt. De site is niet voor niets hét kennispunt voor boeren die aan de slag willen met duurzame landbouw.

Het project Landbouw met natuur sluit aan bij het werk van de Brabantse Milieufederatie in de provincie Noord-Brabant. Zo bouwen we samen met partners, agrarische collectieven, wetenschappers, natuur- en milieuorganisaties en de provincie aan een duurzaam landbouwsysteem.

Onze andere projecten

BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!