VERPLAATST: Ontwerpcursus voedselbossen (najaar 2020)

Project | Thema: Events

VERPLAATST: Ontwerpcursus voedselbossen | 10 april 2020

[update 24 maart 2020] De Brabantse Milieufederatie heeft vanwege de aangescherpte adviezen rond het Coronavirus alle afgelaste bijeenkomsten, cursussen en workshops verplaatst naar het najaar. Lees verder.

Hoe ontwerp je een voedselbos? Die vraag staat centraal tijdens de nieuwe cursus van FoodUp! Brabant en de Brabantse Milieufederatie. De cursus is een vervolg op de basiscursus voedselbossen. Schrijf je nu in voor onze ontwerpcursus voedselbossen.

Update: De basiscursus voedselbossen is uitverkocht. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe cursussen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

In vier dagen leer je hoe je een voedselbos moet ontwerpen. Deze cursus gaat in op het opstellen van een plan van eisen, het globale en vervolgens gedetailleerde plan. Uiteindelijk werk je toe naar een beplantingsplan. Tijdens de cursus leer je hoe de gelaagdheid en succesie van het voedselbos toepast in het ontwerp. Je loopt alle ontwerpfasen van een voedselbos door.

De cursus wordt gegeven door voedselbospionier Wouter van Eck en landschapsontwerper Evelyn Derksen. De ontwikkeling van deze cursus is mede mogelijk gemaakt door FoodUp! Brabant. De cursus wordt gehouden op inspirerende locaties. Om alle deelnemers voldoende individueel te begeleiden, is er een maximum van 15 deelnemers.

Praktische informatie

Dag 1
Datum: nieuwe datum volgt*
Tijd: 10.00 – 16.30 uur (inloop vanaf 09.45 uur)
Locatie: Dorpshuis De Slenk, Groesbeek

Dag 2
Datum: nieuwe datum volgt*
Tijd: 10.00 – 16.30 uur (inloop vanaf 09.45 uur)
Locatie: Schaapskooi Schijndel, Schijndel

Dag 3
Datum: nieuwe datum volgt*
Tijd: 10.00 – 16.30 uur (inloop vanaf 09.45 uur)
Locatie: Natuurmuseum Brabant, Tilburg

Dag 4
Datum: nieuwe datum volgt*
Tijd: 10.00 – 16.30 uur (inloop vanaf 09.45 uur)
Locatie: Schaapskooi Schijndel, Schijndel

De cursus bedraagt € 399,- en er is slechts plaats voor 15 deelnemers, de cursus start bij voldoende inschrijvingen.

Toelating

Heb je de ‘basiscursus voedselbossen’ van de BMF gevolgd? Dan kun je automatisch deze verdiepingscursus volgen. Ook als je een gelijkwaardige cursus of training hebt gevolgd, bijvoorbeeld van een andere organisatie, kun je worden toegelaten. Vraag hiervoor advies aan, dit kan door een mail te sturen naar bmf@brabantsemilieufederatie.nl.

De ontwikkeling van deze cursus is mede mogelijk gemaakt door FoodUp! Brabant.

AANMELDEN

* deze cursus is verplaatst vanwege het Coronavirus.

Tags:

Neem contact op

JE HOEFT NIETS TE MISSEN
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!